FOTO. Emmanuel Macron a vizitat fostul birou al lui Klaus Iohannis

Data actualizării: Data publicării:
klaus-iohannis-emmanuel-macron-birou-primar-sibiu-presidency (1)
Foto: presidency.ro

Președinții Franței și României au avut o întâlnire bilaterală, joi, în marja summitului informal de la Sibiu, chiar în biroului primarului din oraș. Emmanuel Macron l-a vizitat pe Klaus Iohannis în locul în care a lucrat timp de 14 ani.

Foto: presidency.ro
Foto: presidency.ro

Foto: presidency.ro

În fotografiile furnizate de Administrația Prezidențială, cei doi șefi de stat sunt arătați în timp ce discută cordial în biroul primarului din Sibiu, locul în care Klaus Iohannis a lucrat între 2000 și 2014, înainte să devină președintele României.

Emmanuel Macron și Klaus Iohannis mai sunt înfățișați și în timp ce privesc la Piața Mare.

Întâlnirea bilaterală a avut loc în marja summitului informal de la Sibiu. Aici, liderii UE au adoptat Declaraţia de la Sibiu, în care se angajează să apere o singură Europă, să rămână uniţi, la bine şi la greu, să caute soluţii comune, să protejeze democraţia şi statul de drept, să respecte întotdeauna principiul echităţii şi să-şi protejeze cetăţenii.

Tot la Sibiu au avut loc momente inedite, după fotografia de grup a liderilor europeni prezenți la summit. Mai mulți dintre șefii de stat și de guverne, printre care și cancelarul german Angela Merkel, s-au oprit să facă o baie de mulțime printre oamenii prezenți la summit.

„Cred că este un semn foarte, foarte frumos din partea sibienilor că au venit și ați văzut că liderii europeni au dorit să îi salute pe sibieni. Mi se pare un lucru extraordinar de frumos, este un lucru total spontan. Oamenii au venit de curiozitate și liderii au simțit căldura românilor care abia au așteptat să îi primească aici, în inima României. Acesta este cel mai emoționant moment din întregul summit de astăzi”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri