Gabriel Oprea vrea pedepse mai mari pentru agresarea poliţiştilor

Data publicării:
gabriel oprea psd ro-4

 '

Propunerea vine după ce un poliţist rutier şi-a pierdut viaţa. Acesta a fost accidentat de un şofer turc care a refuzat să oprească pentru un control în trafic.

Uniunea Naţională pentru Progresul României (UNPR) ar dori ca iniţiativa legislativă să fie adoptată în sesiunea parlamentară din această toamnă, potrivit unui comunicat de presă al UNPR.

Gabriel Oprea l-a mandatat pe vicepreşedintele UNPR, Eugen Nicolicea, ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, să iniţieze discuţii cu toate partidele politice parlamentare pentru susținerea și adoptarea cât mai rapidă a modificărilor propuse la Codul Penal privind sancţionarea mai drastică  a infracţiunilor de ultraj, se mai arată în comunicat.

„Potrivit inițiativei legislative, faptele, așa cum sunt ele prevăzute în Codul Penal, comise asupra unui polițist, jandarm, procuror sau judecător, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu sau în legătură cu exercitarea acestor atribuţii, urmează a se sancţiona cu pedeapsa prevăzută pentru acea infracţiune, ale cărei limite se majorează cu două treimi”, potrivit UNPR.

De asemenea, proiectul include majorarea pedepselor pentru faptele de ultraj care au ca victime celelalte categorii de funcţionari publici care îndeplinesc funcţii ce implică exerciţiul autorităţii de stat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri