Geoană îşi menţine afirmaţiile despre liderii PSD care i-au propus să candideze: Lucrurile sunt clare

Data actualizării: Data publicării:
Mircea Geoană face declarații
Geoană îşi menţine afirmaţiile despre liderii PSD care i-au propus să candideze. Foto: Inquam Photos / Virgil Simionescu

Fostul preşedinte al PSD Mircea Geoană îşi menţine afirmaţiile făcute recent, la Digi24, conform cărora lideri ai Partidului Social Democrat, între care şi preşedintele formaţiunii, Marcel Ciolacu, au mers la el să îi propună să candideze pentru funcţia supremă în stat, cu susţinerea PSD.

Lucrurile sunt clare şi nu cred că este vreo problemă cu privire la veridicitatea a ceea ce am spus, fiecare face comentariile publice pe care le crede de cuviinţă. Ceea ce este, într-un fel, oarecum ironic şi neaşteptat este că în anul electoral, prezidenţial spun, 2024, cu o miză atât de importantă - că românii ştiu că alegerea preşedintelui în acest an este cea mai importantă alegere prezidenţială din ultimii 25 de ani, fără îndoială (...) - oamenii vor să fie siguri că-şi dau viitorul, poporul, nu partidele, pe mâna unui preşedinte pe care ei să-l aleagă, nu maşinăria de partid”, a afirmat Mircea Geoană, într-un interviu difuzat marţi seară de Antena 3 CNN. 

Geoană şi-a menţinut astfel afirmaţiile pe care le-a făcut într-un interviu exclusiv la Digi24, în 12 februarie, când a declarat că oficiali ai PSD, printre care Marcel Ciolacu, au mers la el „în birou” să îi ceară să candideze pentru alegerile prezidenţiale, susţinut de PSD.

„Apropo de cine dă telefon cui. Eu am avut discuţii cu ei, au venit la mine în birou. Acum ceva timp în urmă, în care dânşii au venit la mine să-mi propună să candidez independent, susţinut de PSD. De ce? Pentru un calcul foarte simplu: pentru că voturile PSD la alegerile prezidenţiale, unde vin 4 milioane de români în plus faţă de alegerile obişnuite, nu sunt suficiente ca să câştigi preşedinţia României. Vrei să câştigi preşedinţia României, strict pe PSD nu ai voturi, în turul doi nu mai votează aproape nimeni cu PSD-ul: diaspora nu, nehotărâţii nu, e o limitare. Pentru o participare la vot de 35-40%, scorul PSD-ului e foarte important. Pentru prezidenţiale, unde e 65% participare - pentru preşedinte românii se mobilizează şi merg la vot - nu sunt voturi suficiente”, declara Mircea Geoană, la Digi24.

Preşedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a fost ironic când a fost întrebat dacă i-a cerut lui Geoană să candideze la alegerile prezidenţiale, răspunzând că după ce a făcut acest lucru a sunat-o pe Diana Şoşoacă şi i-a propus să fie premier. Ciolacu a precizat că PSD nu va susţine un independent la alegerile prezidenţiale, relatează News.ro.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri