Video Ghinea: Congresul PNL, principala sursă de tensiuni în coaliție. Vreau să se termine coșmarul asta, nu mai putem

Data actualizării: Data publicării:
Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea portret
Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Cristian Ghinea, Ministrul Investițiilor și Fondurilor Europene, a vorbit joi seara la Digi24 despre Congresul PNL și cum influențează acesta relațiile din interiorul coaliției de guvernare. Potrivit acestuia, congresul care va avea loc în septembrie este principala sursă de tensiuni în coaliție și nu face decât să afecteze activitatea Guvernului. „Vreau să se termine coșmarul asta, că nu mai putem”, a afirmat Ghinea, în numele membrilor USR-PLUS.

„Să se termine odată coșmarul acesta cu congresul PNL, afectează mult activitatea guvernului, am fi putut face mai mult. Când nu știi cu cine să vorbești, ba e unul, ba e altul, vorbești cu unul, apoi e altul suspicios, e greu de gestionat. Este principala sursă de tensiune din coaliție”, a declarat Cristian Ghinea.

Potrivit ministrului, „foarte multe lucruri” sunt amânate până când se va încheia congresul, ceea ce încurcă activitatea de guvernare.

„Este clar că foarte multe lucruri se amână ca decizie pentru după congres și abia aștept să se termine. Și noi avem la USR-PLUS congres și alegerea președintelui și nu e atât de gravă situația. Ați auzit de tensiuni pe subiectul asta la noi?”, a continuat Ghinea.

După ce Rareș Bogdan i-a reproșat lui Ludovic Orban modul în care a negociat împărțirea ministerelor cu partenerii de guvernare, în special ministerul Fondurilor Europene, Ghinea spune că modul în care PNL își tratează colegii din coaliție este „dizgrațios”.

„Dacă cineva din PNL își imaginează că există un scenariu în care ei să iasă bine în 2024 și USR să iasă cu gumă în cap și distruși electorali, este o prostie. Suntem două partide de dreapta, liberale, care concurăm pe o parte de public dar nu total, ei sunt mult mai focusați electoral pe sate și orașele mici, este o prostie să fim de acum și până în 2024 pe o logică electorală”, a încheiat ministrul Ghinea.

În urmă cu câteva zile, Rareș Bogdan a declarat că dacă de fondurile europene s-ar fi ocupat liberalul Marcel Boloș, România ar fi fost printre țările al căror Plan Național de Redresare și Reziliență ar fi fost deja aprobat la Bruxelles. În replică, actualul ministru al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, din partea USR PLUS, a spus că dacă planul ar fi fost făcut de Boloș „nu ar fi fost luat în serios” de Comisia Europeană.

Editor : Ioana Coman

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri