Gigel Știrbu îl atacă pe Stelian Ion: Fostul avocat al lui Mazăre emite judecăți de valoare la adresa președintelui Iohannis

Data actualizării: Data publicării:
gigel stirbu inquam octav ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Deputatul PNL Gigel Știrbu l-a atacat pe Stelian Ion, deputat USR, după ce acesta din urmă l-a criticat pe președintele Klaus Iohannis pentru faptul că a acceptat numirea senatorului PSD Nicolae Moga în funcția de ministru de interne.

„Am văzut astăzi cu surprindere, trebuie să recunosc, că fostul avocat al lui Radu Mazăre emite judecăți de valoare la adresa Președintelui României vizavi de atribuțiile constituționale pe care domnia sa le are. Se pare că nu mai există limite ale bunului simț atunci când devii persoană publică, dar mai bine domnul Stelian Ion ar monitoriza contractele cu statul ale colegilor domniei sale, care se pare că sunt destul de consistente din punct de vedere valoric! Zic si eu!”, spune Gigel Știrbu, deputat PNL, într-un comunicat de presă.

Anterior, deputatul USR l-a criticat pe președintele Klaus Iohannis pentru că a acceptat propunerile făcute de Viorica Dăncilă pentru ministerele de interne și de externe. 

Numirea lui Nicolae Moga la Interne și a Ramonei Mănescu la Externe sunt dezonorante pentru Klaus Iohannis și nu poți să nu te întrebi, din nou, cu cine joacă de fapt domnul președinte”, a spus Stelian Ion.

Potrivit constanta.ro, Stelian Ion a fost avocatul lui Radu Mazăre într-un proces în care Sulfina Barbu deschisese o acțiune împotriva fostului primarul al Constanței, după ce acesta o numise „proastă”, în cadrul unei conferințe de presă. Procesul a fost câștigat în final de fostul primar.

„La acuzația de ipocrizie, falsitate, fățărnicie față de faptul că, deși l-am reprezentat pe Radu Mazăre în 2006 în 3 dosare, am ajuns să îl critic în mod public, vă răspund simplu: nu e nicio ipocrizie. Dar pot înțelege, într-o oarecare măsură, reticența dvs. având în vedere că nu cunoașteți detaliile cu privire a aceste 3 dosare și că într-devăr, mulți dintre cei care în epoca Mazăre au fost apropiați ai săi, instrumente cu care a căpușat acest oraș, îmbogățindu-se la rândul lor, au pozat după abdicarea lui Mazăre în personaje neutre sau chiar în oponenți, fie că erau jurnaliști care îi cântaseră osanale, directori sau funcționari din primărie, politicieni de prin partidele ”de opoziție” de atunci. Eu nu am fost nici apropiat al lui Mazăre, nici părtaș la acțiunile sale prin care patrimoniul Constanței a ajuns în mâinile camarilei sale, nici complice îmbogățit de Mazăre. Dacă printr-un concurs de împrejurări l-am reprezentat pe Mazăre în 3 dosare, asta nu înseamnă că l-am admirat pe Mazăre, că am fost de acord cu toate mizeriile pe care le-a făcut în calitate de primar (despre unele aflând abia după 2010) sau că s-a creat vreo relație de subordonare sau de servilism care să mă facă să tac. Ca avocat, asta faci: aperi clienții care te angajează, nu neapărat toți simpatici, nu neapărat toți ușă de biserică. E ciudat că trebuie să dau explicații pentru aceste lucruri, deoarece mi se pare firesc ca oamenii să facă diferența între avocat și client, mai ales atunci când legătura este una sporadică, de circumstanță…”, a declarat Stelian Ion pentru Constanta.ro. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Rusia a declanșat un război electronic de bruiaj pe teritoriul României. Ce înseamnă asta şi cum ne afectează
Digi FM
Jennifer Lopez și Ben Affleck, apariție surprinzătoare după zvonurile de divorț. De ce locuiesc separat?
Pro FM
Anghel Damian, adevărul despre începutul relației cu Theo Rose, după despărțirea de Lia Bugnar: „Am fost...
Film Now
Fiica Siennei Miller, prima apariție pe covorul roșu. Puștoaica de 11 ani seamănă leit cu mama sa celebră
Adevarul
Scrisoarea emoționantă a unor copii care suferă de boli incurabile, către un medic
Newsweek
Nouă fază dură a războiului din Ucraina. Rusia atacată cu arme din Vest de soldați antrenați de NATO
Digi FM
Ce avere are Tavi Colen. Artistul deține pe dealul Mitropoliei o casă și un teren de 1000 mp
Digi World
De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu...
Digi Animal World
Reacția unei pisici când o șopârlă își desprinde coada pentru a scăpa din ghearele ei: „Nu știe ce s-a...
Film Now
Kevin Costner, apariție rară alături de cinci dintre cei șapte copii ai săi, la Cannes. Actorul, în lacrimi...
UTV
(FOTO) Jennifer Lopez si Ben Affleck, prima aparitie impreuna dupa zvonurile divortului. Vezi cum au fost...