Nicolae Moga, Ramona Mănescu și Mihai Fifor au depus jurământul la Palatul Cotroceni

Data actualizării: Data publicării:
juramant-moga-manescu-fifor-iohannis-guvernul-dancila-presidency
Foto: presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a fost de acord cu cea mai recentă remaniere guvernamentală propusă de premierul Viorica Dăncilă. Șeful statului a semnat în această dimineață decretele prin care sunt numiți în Guvern Ramona Mănescu, la Externe, Nicolae Moga, la Interne, și Mihai Fifor în funcția de vicepremier pentru parteneriate strategice. Aceștia au depus astăzi jurământul.

Actualizare 11:05. Cei trei noi membri ai Cabinetului Dăncilă au depus jurământul la Palatul Cotroceni. 

La ceremonie au participat premierul Viorica Dăncilă, secretarul general al Guvernului Toni Greblă, ministrul de Finanțe Eugen Teodorovici, ministrul Educației Ecaterina Andronescu, ministrul Muncii Marius Budăi, ministrul Mediului Grațiela Gavrilescu, ministrul Tineretului și Sportului Constantin Matei și vicepreședintele Camerei Deputaților Florin Iordache.

Președintele Klaus Iohannis nu a făcut declarații după ce a dat mâna cu aceștia.


Klaus Iohannis a semnat decretele prin care pleacă din funcțiile respective Carmen Dan și Teodor Meleșcanu, iar, în același timp, sunt numiți în Guvern Nicolae Moga și Ramona Mănescu. Aceștia din urmă vor fi noii miniștri ai afacerilor interne, respectiv externe.

BeFunky-collage
Nicolae Moga și Ramona Mănescu sunt noii miniștri ai afacerilor interne, respectiv externe.

De asemenea, șeful statului a semnat decretul prin care Mihai Fifor devine vicepremier pentru implementarea parteneriatelor strategice.

Nicolae Moga, propunerea de la Interne, este senator de Constanța în legislaturile 2008-2012, 2012-2016 și 2016-2020. În a doua legislatură, a ocupat și funcția de vicepreședinte al Senatului în Biroul Permanent, potrivit Mediafax.

Ramona Mănescu s-a alăturat ALDE în anul 2017. Anterior, aceasta a deținut funcția de ministru al Transporturilor, în guvernarea Ponta. Europarlamentar din anul 2007, Ramona Mănescu a fost coordonator în Comisia pentru Dezvoltare Regională și membru supleant în Comisia pentru Ocuparea Forței de Muncă și Afaceri Sociale.

Mihai Fifor a fost ministru al Apărării și după congresul din această vară este secretar general al PSD.

Citește și

Cine este Nicolae Moga, propunerea PSD pentru Ministerul de Interne

Ramona Mănescu, propunerea ALDE pentru postul de ministru de Externe, este apropiată de Viorica Dăncilă

Comunicatul Administrației Prezidențiale: 

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 24 iulie a.c., următoarele decrete:

• Decret prin care se ia act de demisia doamnei Carmen Daniela Dan, ministrul afacerilor interne, și se constată încetarea funcției de membru al Guvernului;
• Decret prin care se numește în funcția de membru al Guvernului domnul Nicolae Moga, ministrul afacerilor interne;
• Decret prin care se revocă din funcția de membru al Guvernului domnul Teodor-Viorel Meleșcanu, ministrul afacerilor externe;
• Decret prin care se numește în funcția de membru al Guvernului doamna Ramona-Nicole Mănescu, ministrul afacerilor externe;
• Decret prin care se numește în funcția de membru al Guvernului domnul Mihai-Viorel Fifor, viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României; La data publicării prezentului decret în Monitorul Oficial al României, încetează efectele Decretului nr. 509/2019 pentru desemnarea unui membru al Guvernului ca ministru interimar, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 476 din 11 iunie 2019.”

Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură va avea loc astăzi, de la ora 11:00, la Palatul Cotroceni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri