Gorghiu: Este inacceptabil ca PNL să cedeze candidatura pentru președinție. Președintele PNL este Nicolae Ciucă, are prima opțiune

Data actualizării: Data publicării:
alina gorghiui in studioul digi24
Alina Gorghiu a spus luni seara, în exclusivitate la Digi24, că PNL a stabilit încă de anul trecut că va merge pe liste separate la toate tipurile de alegeri.

Alina Gorghiu a spus luni seara, în exclusivitate la Digi24, că PNL a stabilit încă de anul trecut că va merge pe liste separate la toate tipurile de alegeri, excluzând mai ales susținerea pentru Marcel Ciolacu la prezidențiale, din postura de candidat comun. „Este inacceptabil ca PNL să cedeze candidatura pentru președinție. În poziția de președinte al PNL, acum se află Nicolae Ciucă și are prima opțiune în candidatura la alegerile prezidențiale”. „Vom merge în toate alegerile cu listele noastre, ale PNL, nu într-o alianță politică sau electorală cu PSD”, a spus ministrul Justiției. „Mergem să ne încercăm forțele, să ne respectăm electoratul PNL”, a subliniat Gorghiu.

Alina Gorghiu: Ar fi fost bine să avem astăzi un deznodământ cu privire la comasare. Poziția pe care PNL o are constant, și de ceva timp, este în favoarea acestei comasări, în privința europarlamentarelor care să aibă loc odată cu localele. S-a discutat nu o dată în spațiul public, însă mandatul pe care președintele Ciucă l-a avut din partea Biroului Politic Național a fost unul larg. „Mergeți și discutați cu colegii de Coaliție despre maniera în care putem să aducem mai multă lume la vot, să avem mandate cu reprezentativitate în spate, să respectăm criteriul de diminuare a costurilor pe care 5 runde de alegeri le-ar presupune.

Eu una nu sunt chiar fericită că nu se ajunge la o concluzie, pentru că ne apropiem de deadline-ul la care guvernul trebuie să propună hotărârea de guvern cu calendarul alegerilor. La începutul lunii martie ar trebui să se tragă la sorți judecătorii din Biroul Electoral Central, să intrăm în logica alegerilor.

În altă ordine de idei, nu știu care au fost condițiile PSD, dar vă spun care sunt condițiile nerezonabile pe care PNL nu le poate accepta, pentru că avem deja decizii interne luate în forurile de conducere, încă de anul trecut.

Este greu să accepți așa ceva (Marcel Ciolacu, candidat unic la prezidențiale – n.red), câtă vreme ai o decizie prin care am spus că vom merge în toate alegerile cu listele noastre, ale PNL, nu într-o alianță politică sau electorală cu PSD.

Evident că ne dorim să avem candidat propriu. PSD, de pe vremea domnului Iliescu nu mai are președinte al României. E limpede că ne dorim să avem din nou, după două mandate ale președintelui Iohannis, un nou președinte. Sigur, că în poziția de președintel al PNL, acum se află Nicolae Ciucă și are prima opțiune în candidatura la președinție.

Este inacceptabil ca PNL să cedeze candidatura pentru președinție.

Nu știu ce s-a discutat în Coaliție, nu sunt membru, eu vă spun deciziile noastre în forul de conducere al partidului, care a mandatat această coaliție.

Liste comune nu au existat în discuție în interiorul partidului. Mâine la 19:00 va fi o ședință a PNL. Ne vor informa colegii despre dinamica discuțiilor din coaliție, și vom putea, fie a ajusta mandatul către conducerea partidului, fie nuanța acest mandat. Vom vedea ce s-a discutat și spre ce putem să ne îndreptăm.

Decizia noastră de la finalul anului trecut a fost limpede – liste separate în toate alegerile. Mergem să ne încercăm forțele, să ne respectăm electoratul PNL.

Opțiunea mea, clar este asta. Îmi doresc ca PNL să candideze și la europarlamentare, și la locale, și la prezidențiale cu candidați liberali.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri