Grindeanu: Cred că trebuie să avem candidaţi comuni pe Bucureşti

Data publicării:
BUCURESTI - SEDINTA DE GUVERN - 25 IAN 2024
Sorin Grindeanu. Inquam Photos / Saul Pop

Sorin Grindeanu este de părere că PSD-ul și PNL-ul trebuie să aibă candidaţi comuni la alegerile pentru Primăria Capitalei. „Chiar dacă în ultimele zile a părut că fiecare va ieşi cu candidat. Eu cred că e un semnal important nu doar pentru Bucureşti, e un semnal important pentru ceea ce am convenit deja, să avem liste comune pentru europarlamentare,” a declarat Sorin Grindeanu la emisiunea În fața ta, de la Digi24.

„Important e următorul lucru. Să venim în faţa Bucureştiului şi nu doar a Bucureştiului, mai sunt şi alte locuri în ţară unde e posibil să existe candidaţi comuni PSD - PNL. Eu nu încurajez aceasta. V-am mai spus că cel mai bine ar fi să se candideze separat pe alegerile locale, dar vor fi locuri unde vor fi, nu doar în Bucureşti, vor fi candidaţi comuni. Eu cred că Bucureştiul are nevoie de o nouă administraţie. Şi Timişoara are, de exemplu, nevoie de o nouă administraţie. Şi vă spun că în mod sigur şi alte oraşe din ţară”, a afirmat Grindeanu.

Întrebat despre o posibilă candidatură a Gabrielei Firea la Primăria Capitalei, Grindeanu spune că este „o variantă mai bună decât Nicuşor Dan”

„Şi acum patru ani ar fi fost o variantă mai bună decât Nicuşor Dan. Astăzi, de asemenea, este o variantă mai bună decât Nicuşor Dan. Eu cred că trebuie să avem candidaţi comuni pe Bucureşti. Chiar dacă în ultimele zile a părut că fiecare va ieşi cu candidat. Eu cred că e un semnal important nu doar pentru Bucureşti, e un semnal important pentru ceea ce am convenit deja, să avem liste comune pentru europarlamentare”, a precizat ministrul.

„Şi în momentul în care vorbim de candidaturi comune, nu decide doar PSD-ul sau nu decide doar PNL-ul. Decidem împreună care e acel candidat comun, fie că e PSD-ist sau liberal. Fiindcă e posibil să vii cu candidaţi, care să... degeaba ai candidat comun PSD-PNL, dar el nu ia niciun vot, dacă e PSD-ist, nu ia niciun vot de la PNL. Sau dacă e liberal, nu ia niciun vot de la PSD. Adică trezeşte foarte multe reacţii negative, chiar dacă noi am impus o candidatură comună”, a adăugat Grindeanu.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri