GUVERN FĂRĂ PNL. Lista miniştrilor interimari din Cabinetul Ponta III

Data publicării:
sediul guvernului mediafax-5

Lista a fost stabilită de premierul Ponta şi agreată de preşedintele Traian Băsescu, au declarat surse oficiale, citate de Mediafax.

Premierul Victor Ponta a mers, miercuri, la Cotroceni pentru o discuţie cu preşedintele Traian Băsescu despre înlocuirea miniştrilor PNL, care au început să își depună demisiile. Ulterior, șeful Guvernului a revenit la Palatul Victoria.

Premierul Victor Ponta a anunţat că intenţionează să prezinte săptămâna viitoare Parlamentului noua formulă a Guvernului şi că va avea discuţii în acest sens inclusiv cu UDMR.   

La începutul săptămânii, premierul V. Ponta precizase că termenul pentru formarea noului Cabinet este 8 martie, când expiră interimatul vicepremierului Gabriel Oprea la MAI.

După 16 zile de criză, în Uniunea Social Liberală a venit deznodământul. PNL a votat, marți seară, ieşirea de la guvernare, iar acum cere demisia premierului şi îl ameninţă pe Victor Ponta cu moţiunea de cenzură.

Conducerea PNL a decis că miniştrii şi ceilalţi demnitari ai PNL vor demisiona din toate funcţiile guvernamentale.

De la o majoritate cu 70% în Parlament, premierul Victor Ponta rămâne cu o susţinere fragilă, în timp ce marţi seară, Crin Antonescu a lăsat să se înţeleagă că ar putea reveni la Putere într-o nouă majoritate. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri