Informații Digi24: Mihai Tudose, propus premier

Data actualizării: Data publicării:
mihai tudose bun

Informaţii de ultimă oră despre discuţiile din interiorul coaliţiei PSD - ALDE privind candidatul de premier. 

Informaţii obţinute de reporterii Digi24 susţin că liderii PSD s-ar fi hotărât asupra listei scurte de propuneri de premier cu care vor merge mâine la consultările de la Cotroceni.

Cele mai mari şanse le are Mihai Tudose, actualul ministru interimar al Economiei. Şanse mari mai are Adrian Ţuţuianu, actualul şef al comisiei parlamentare de control a activităţii SRI, tatăl a cărui fiică își manifesta pe Facebook „scârba” față de protestatarii care ieșeau seară de seară în Piața Victoriei. Pe lista scurtă este şi Mihai Fifor, preşedintele comisiei de anchetă a alegerilor prezidenţiale din 2009.

Aceste trei nume vor fi prezentate mâine membrilor Comitetului Executiv PSD. Membrii acestui for vor decide dintre cei trei care va fi numele prezentat preşedintelui Klaus Iohannis.

Până acum se știa că președintele PSD Liviu Dragnea are în vedere patru persoane ca propuneri pentru funcția de premier – și doamne și domni, așa cum el însuși a subliniat. Mihai Tudose nu se regăsea printre aceștia, se vorbea mai mult despre Mihai Fifor care rămâne totuși pe lista scurtă conform informațiilor Digi24.

Mihai Tudose este un parlamentar cu state vechi, se află la al 5-lea mandat, este vicepreședinte PSD și un apropiat al lui Dragnea.

În 2015, pentru Tudose a fost o situație specială. A intrat atunci în atenția presei pentru că a fost acuzat că a plagiat în teza de doctorat. Aceasta a fost obținută la Academia Națională de Informații, sub îndrumarea lui Gabriel Oprea, la rândul său acuzat de plagiat, acestuia din urmă fiindu-i retras titlul de doctor.

Mihai Tudose, deputat PSD la data susţinerii tezei de doctorat şi preşedinte al Comisiei pentru Politică Economică, reformă şi privatizare din Parlament, susținea anul trecut că a făcut cerere pentru renunțarea la titlul de doctor. 

„Eu am făcut o cerere în care spun că renunţ că nu mai, dar nu ştiu dacă s-a aprobat sau nu, dacă e de analizat sau nu. Mi se pare jenant să mă duc în faţa unei comisii care s-a antepronunţat. Pentru ce? Nu am profitat de titlul ăsta, n-am avut sport de vechime, bani, n-am profesat în baza lui, nu am luat niciun examen în baza lui. Am făcut aceste studii pentru mine, efectiv pentru mine, pentru nivelul meu de a înţelege ce se întâmplă în jur. Dacă chestia asta deranjează la oamenii politici, am înţeles. Pot trăi şi fără el.

O Doamne, nu (am plagiat n.red). Acuzaţia mea care a apărut de la cei care s-au ocupat de chestia asta e că am plagiat din Băsescu şi Ion Iliescu, adică nişte declaraţii ale domniilor lor când erau preşedinţi ai României, pe CSAT. Te duci în faţa unei comisii compusă de oameni care s-au antepronunţat. Pur şi simplu nu vreau să joc în filmul ăsta”, a spus Mihai Tudose. 

mihai tudose 2
Mihai Tudose
adrian tutuianu
Adrian Țuțuianu
fifor
Mihai Fifor

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri