Klaus Iohannis către Liviu Dragnea: „Nasol! Reprezint interese străine PSD, dar interesele românilor”

Data actualizării: Data publicării:
klaus iohannis forumul educatiei iasi
Foto: presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a răspuns dur, sâmbătă, atacului lansat de la Galați de liderul PSD Liviu Dragnea, numindu-l pe acesta „infractor-şef”. De asemenea, șeful statului a comentat că PSD-iştii „spun prostii” despre summitul de la Sibiu.

iohannis-_forumul_educatiei_presidency
Foto: presidency.ro
„Aud, aşa, că PSD-istii vorbesc prostii despre summit. Nici nu-i de mirare. Nu înţeleg nimic şi nu i-a invitat nimeni, pe bună dreptate. Actuala guvernare are alte priorităţi decât românii”, a afirmat  Klaus Iohannis la Iași, unde participă la Forumul Educației
 
Liviu Dragnea, prezent, sâmbătă, la un miting PSD la Galaţi, l-a acuzat pe Klaus Iohannis că reprezintă interese străine și a avut din nou un discurs împotriva Uniunii Europene, criticând în acest context summitul UE de la Sibiu.
 
„Apropo de interese...Dau eu drumul unui post de ştiri şi aflu acolo că un infractor-şef sau şeful infractorilor, nu ştiu cum e mai bună combinaţia, zice aşa: că Iohannis reprezintă interese străine. Nasol! Hai să vedem un pic cum este cu interesele astea. Dacă vorbim despre educaţie, interesul românilor este să aibă o educaţie de calitate. Este şi interesul meu şi îl reprezint. Recunosc, eu reprezint interesul românilor care vor educaţie de calitate. Tot aşa, se aude că sunt români care vor autostrăzi. Şi eu! Eu reprezint interesul românilor care vor autostrăzi.
Se aude că sunt români care vor spitale. Da, şi eu îmi doresc spitale noi, moderne pentru România. Şi da, recunosc, este interesul meu şi al majorităţii românilor să avem spitale noi.
Dar pe PSD educaţia nu-i interesează, despre autostrăzi nici măcar nu se mai vorbeşte, spitalele regionale au fost bune până a fost campania electorală în 2016, de atunci s-a terminat. Acestea – educaţia, autostrăzile, spitalele – nu sunt interesele PSD, dar sunt interesele românilor, interesele mele. Cred că formularea corectă ar fi fost: Iohannis reprezintă interese străine PSD, dar reprezintă interesele românilor”, a declarat şeful statului.
 

Iohannis: Actualul guvern primeşte premiul pentru cel mai slab guvern post-decembrist

Preşedintele Klaus Iohannis a mai declarat sâmbătă, la Iaşi, că actualul guvern primeşte premiul pentru cel mai slab guvern post-decembrist şi a remarcat tendinţa anumitor decidenţi de a reveni la „metehne vechi”.

„De-a lungul istoriei noastre post-comuniste am avut tot felul de guverne, unele neperformante, altele fără viziune, incoerente în decizii, pe scurt incapabile să slujească interesul naţional. Comparativ însă cu acestea din trecut, trist, dar adevărat, actualul guvern primeşte premiul pentru cel mai slab guvern post-decembrist. Avem pur şi simplu ce am numit eu o guvernare eşuată. Prin urmare cu un astfel de guvern va fi tot mai dificil ca România să aibă o şansă de dezvoltare pe măsura aspiraţiilor cetăţenilor ei, fiindcă românii nu îşi doresc aşa ceva. Românii îşi doresc un guvern care performează, îşi doresc de la conducători să vină cu viziune, cu politici publice, cu un plan. PSD vine cu poveşti”, a declarat preşedintele.

El a sublniat că anumiţi decidenţi lansează idei generate netransparent şi au dublu discurs.

„Observăm, din păcate, dorinţa anumitor decidenţi de a reveni la vechile metehne, la asta se pricep, la a lansa idei generate într-un mod netransparent, undeva într-un cabinet încuiat unde pătrund doar apropiaţii de încredere şi de a intra în capcana dublului discurs, ca să nu zic dorinţa de a intra, ei sunt intraţi bine de tot: cuvinte mari de sorginte europeană şi realităţi meschine de sorginte pesedistă”, a mai spus Klaus Iohannis.

Citiți și:  Iohannis, la Iași: „Fain oraş. Am venit pe jos. Chiar n-am avut nevoie de jandarmi”

Iohannis: Ei vin şi spun că Europa dăunează. Cum sa-i trimiţi pe ăştia la Bruxelles?!

Preşedintele Klaus Iohannis le-a spus sâmbătă celor prezenţi la Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” din Iaşi, la lansarea cărţii sale „EU.RO - Un dialog deschis despre Europa”, că deşi cei din PSD spun că nu contează alegerile, referendumul, acestea de fapt contează, pentru că dacă oamenii votează, PSD dispare.

„Cei din PSD au venit la Iaşi să vă umilească. Ei spun că nu contează alegerile, referendumul. Păi contează. Pentru că dacă oamenii votează, PSD dispare", a declarat preşedintele, continuând: „Vin şi  spun că Europa dăunează. Cum sa-i trimiţi pe ăştia la Bruxelles?”
 
El le-a recomandat oamenilor să meargă la vot. „Mergeţi la vot dacă vrem România noastră inapoi. Altfel, se va întâmpla ca în 2016. Veneau sărbătorile, iar unii au zis: Lasă că merg alţii! Şi au mers pesediştii”, a argumentat preşedintele.
(sursa: news.ro)

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri