Liviu Dragnea, atac hilar la UE: ”Sunt supărați pentru că comunele noastre vor fi mai frumoase decât ale lor”

Data actualizării: Data publicării:
liviu dragnea miting galati

Președintele PSD, Liviu Dragnea, i-a atacat, sâmbătă, la Galați, pe liderii UE care au participat la Summit-ul de la Sibiu, pe care i-a acuzat că sunt invidioși pe rezultatele economice ale României. „Sunt supărați pentru că comunele noastre în câțiva ani de zile vor fi mai frumoase decât sunt comunele din vestul Europei”. 

„A spus președintele Franței că este îngrijorat de ce se întâmplă în România. Și eu sunt îngrijorat că mii se francezi sunt bătuți de jandarmi în Paris. În doi ani de zile am obținut producții record în Europa, asta înseamnă mult mai multă marfă decât produc ei, asta nu le convine”, a spus Liviu Dragnea, în discursul susținut la mitingul PSD de la Galați. El l-a atacat și pe premierul Olandei, Mark Rutte, care a spus la Sibiu că România merge în direcția proastă și nu îndeplinește criteriile de aderare la spațiul Schengen, liderul PSD spunând că olandezii vor să ia portul Constanța. 

„Nu e nicio legătură între intrarea în Schengen şi statul de drept”, a spus Liviu Dragnea. El a sugerat că, de fapt, nemulţumirile liderilor europeni faţă de România vin din faptul că avem producţii record în agricultură devenind astfel competitori, că salariile medicilor au crescut, iar aceştia revin în ţară şi că şcolile sunt modernizate, iar copiii români vor fi mai educaţi şi mai competititivi.

Și președintele Klaus Iohannis a fost atacat în discursul lui Liviu Dragnea, care l-a acuzat că „a furat Ziua Europei pentru el, a folosit acest summit făcut bani publici pentru campania lui electorală”.

„Și-a chemat stăpânii, am văzut cum se plimba singur, asta e soarta slugilor, nu le bagă nimeni în seamă. A profitat de faptul că a fost singur și a lucrat împotriva României”, a spus Dragnea. 

„I-aţi văzut pe liderii europeni la Sibiu, Iohannis a ţinut să reprezinte România doar el singur, nu a invitat pe nimeni. Aşa cum a furat casele, a furat şi Ziua Europei. A folosit această ocazie doar pentru el, pentru a câştiga ceva. A folosit acest summit pentru România? A folosit acest summit, făcut cu bani mulţi, pentru campania lui electorală, pentru interesele lui mărunte politice şi şi-a chemat stăpânii. L-am văzut cu toţii la televizor cum se plimba singur şi nu-l băga nimeni în seamă. Asta este soarta slugilor, sunt folosite, dar nu sunt băgate în seamă. Acolo la Sibiu sunt sigur că Iohannis a mai cerşit, pentru că numai de asta este în stare. Nu l-a auzit nimeni vorbind pentru români, bătându-se pentru România, luptându-se pentru ceea ce trebuie să primim, pentru respectul cuvenit. A profitat că a fost singur şi a lucrat împotriva României, a atacat guvernul ţării lui, a atacat democraţia, justiţia, tot ceea ce este mai bun în această ţară”, a afirmat Dragnea, în discursul rostit de pe scena mitingului.

Citiți și:  Klaus Iohannis, răspuns dur după atacul lui Liviu Dragnea: „Nasol! Reprezint interese străine PSD, dar interesele românilor”

Liviu Dragnea susţine că un grup de bătăuşi merge prin ţară, după liderii PSD: Iohannis şi gaşca lui vor să conducă România cu bâta

Liderul PSD Liviu Dragnea a susţinut sâmbătă, la mitingul PSD de la Galaţi, că un grup de bătăuşi merge prin ţară, după liderii PSD, concluzia sa fiind că „Iohannis şi gaşca lui vor să conducă România cu bâta”.

„Ură, venin, dezbinare, înjurături. Oriunde mergem noi în ţară, este un grup de bătăuşi care umblă după noi. Aseară, aici la Galaţi, le-au găsit la ei bolovani, pietre şi bâte. Iohannis şi gaşca  lui vor să conducă România cu bâta. Putem să-i lăsăm noi să conducă această ţară?”, a întrebat Dragnea.

Vineri, la mitingul PSD de la Iaşi a avut loc o manifestaţie anti-PSD, iar Dragnea a fost huiduit în timpul discursului.

Joi şi vineri, la Cluj şi la Arad, Viorica Dăncilă a fost huiduită.

Sâmbătă, la Galaţi, aproximativ 100 de persoane au protestat, scandând "Hoţii!" şi "PSD - Ciuma roşie!", inclusiv la apariţia lui Liviu Dragnea.

La finalul discursului susţinut de liderul PSD, participanţii la miting i-au cerut acestuia să candideze în alegerile prezidenţiale şi au scandat „Dragnea preşedinte”.

Citiți și:  VIDEO. Incidente la Galați, la încheierea mitingului PSD. Mod inedit de protest al manifestanților

Viorica Dăncilă, confuză la mitingul PSD de la Galați: ”Facem aici summitul de la Iași”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri