Liviu Dragnea: Nu pot să exclud varianta unui partid naționalist cu Victor Ponta și Daniel Constantin

Data publicării:
liviu dragnea

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri că nu poate exclude scenariul apariției pe scena politică românească a unui partid naționalist format în jurul lui Victor Ponta și Daniel Constantin, ambii politicieni având neînțelegeri cu propriile partide.

„Am doar informații cum aveți și dumneavoastră, în general născute din zvonuri”, a declarat liderul PSD.

Liviu Dragnea le-a mărturisit însă jurnaliștilor că în urmă cu două zile a fost sunat de Bogdan Diaconu, liderul Partidului România Unită, el însuși fost membru PSD, și a confirmat că s-au întâlnit marți.

„A vrut doar să-mi spună două lucruri și mi s-a părut important – că anunțul făcut nu știu de cine sau informația pe surse că PRU s-a unit sau urmează să se unească cu Forța Națională este o informație nereală. (...) Și de asemenea mi-a spus că Partidul România Unită vrea să devină un partid naționalist, dar în niște termeni moderni și cu niște obiective pe care vrea să le facă publice în perioada următoare”, a detaliat Liviu Dragnea.

„Eu vă spun ce am vorbit cu dl. Bogdan Diaconu, îmi cer scuze, n-am avut onoarea să vorbesc cu dl. (Laurențiu – n.r.) Rebega, probabil că dl Daniel Constantin a vorbit”, a mai spus Liviu Dragnea răspunzând unor comentarii ale jurnaliștilor.

„Nu mi-a cerut niciun sprijin dl Bogdan Diaconu, pur și simplu a simțit nevoia asta (să vorbească - n.r). Nu l-am chestionat de ce a venit să-mi spună asta, dar până la urmă este o informație utilă”, a spus Liviu Dragnea.

Întrebat dacă există posibilitatea ca Victor Ponta și Daniel Constantin să meargă în PRU, Liviu Dragnea a spus că nu știe, că sunt „informații clasificate” și că nici pe Bogdan Diaconu nu l-a întrebat. Doar l-am întrebat și i-am spus că e decizia dumnealui sau a partidului dumnealui ce vrea să facă”, a precizat președintele Camerei Deputaților.

Potrivit Agerpres, liderul Partidului România Unită, Bogdan Diaconu, a discutat marți după-amiază, aproximativ o jumătate de oră, cu președintele Camerei Deputaților, în biroul acestuia, la ieșire el susținând că doar a trecut să îl salute pe Liviu Dragnea și nu au vorbit despre un proiect politic. Întrebat la ieșire de jurnaliști dacă are vreun proiect politic în care să includă PSD sau pe fostul premier Victor Ponta, Diaconu nu a dorit să comenteze, afirmând doar că „a fost în vizită”. Întrebat despre un nou proiect naționalist, Bogdan Diaconu a arătat că „singurul partid naționalist din România este Partidul România Unită”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri