Ludovic Orban spune că dacă PNL ia 15% la parlamentare „trebuie să fie mega-fericiţi”

Data actualizării: Data publicării:
ludovic orban sustine un discurs
Ludovic Orban spune că dacă PNL ia 15% la parlamentare „trebuie să fie mega-fericiţi”. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele partidului Forţa Dreptei, fostul premier şi fost preşedinte al PNL Ludovic Orban, afirmă că noua alianţă Dreapta Unită va avea un procent peste cel pe care îl va obţine PNL la alegerile din acest an. El adaugă că, dacă PNL va obţine 15% în alegeri, liberalii „trebuie să fie mega-fericiţi”. De altfel, Orban susţine că PNL doreşte comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale în încercarea de a creşte scorul electoral pe care îl va obţine şi anunţă că Forţa Dreptei va ataca orice modificare legislativă privind datele alegerilor.

Ludovic Orban a declarat că „este prematură măsurarea alianţei” Dreapta Unită în preferinţele electoratului, afirmând că Alianţa va lua „procente bune” peste PNL, relateazăNews.ro. 

„Aproape săptămânal apar sondaje de opinie care dau anumite scoruri la partide, care nu au nicio legătură cu realitatea. De exemplu, nici nu s-a înfiinţat Alianţa (Dreapta Unită - n.r.) şi a apărut a doua zi după ce s-a anunţat decizia de alianţă un sondaj de opinie în care alianţa era cotată cu 12,9%. Evident că e o minciună gogonată! Probabil că Alianţa e la 16-17%, dar nu e un brand cunoscut, încă nu a fost adus la cunoştinţa fiecărui cetăţean. Oamenii încă nu au văzut clar ideile principale care au stat la baza unirii forţelor democratice din bazinul de centru-dreapta. Pe măsură ce oamenii vor afla despre faptul că ne-am unit şi, mai ales, vor afla care sunt ideile noastre care au determinat să ne unim, cu siguranţă potenţialul de creştere al Alianţei este de aproape 10 procente. De ce credeţi să e disperată conducerea PNL să-i păcălească pe oameni să voteze cu PNL la europarlamentare, făcând comasate, în speranţa că aprecierea pentru primarii PNL îi va determina pe oameni să voteze şi lista de europarlamentare şi că în felul ăsta vor lua mai mult? Pentru că ei ştiu care este pericolul în aceste europarlamentare, şi anume Dreapta Unită să ia un scor mult mai bun decât PNL”, a afirmat Ludovic Orban, joi seară, la Euronews România. 

Ludovic Orban a spus că, în acest moment, PNL are 15% în sondajele de opinie. 

„Dacă ia 15% (PNL - n.r.) trebuie să fie mega-fericiţi. Opinia mea e că scorul lor va fi de 12-13% la parlamentare, să ţineţi minte”, a arătat Ludovic Orban.

El a amintit că au fost, de-a lungul ultimului an, multe idei privind comasarea unor runde de alegeri, spunând că de fiecare dată iniţiatorii acestor discuţii despre comasări au fost „Ciucă şi cu Bode”. Orban a spus că PNL a promovat ideea comasării alegerilor europarlamentare cu cele locale după apariţia noii alianţe de dreapta şi după ce au văzut „care este potenţialul” electoral al acesteia.

„Practic, propunerea de comasare nu e în interesul PNL, ci e numai în interesul salvării actualei conduceri, a lui Ciucă şi a lui Bode, cărora le va cădea capul dacă nu reuşesc comasarea asta, pentru că vor obţine un rezultat catastrofal”, a adăugat Orban.

El a arătat că, în opinia sa, o comasare a alegerilor ar fi „neconstituţională, nedemocratică şi o bătaie de joc la adresa cetăţenilor” şi a anunţat că va ataca la toate forurile orice modificare legislativă în ceea ce priveşte datele la care trebuie stabilite alegerile.

Orban a mai spus că „PSD nu are niciun fel de interes” în ceea ce priveşte o comasare a alegerilor, el fiind de părere că un astfel de demers nu va avea loc.

Orban a susţinut că singura comasare posibilă, care „are acoperire constituţională şi care e normală”, ar fi primul tur al alegerilor prezidenţiale cu alegerile parlamentare.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri