Foto Marko Attila, care s-a ascuns în Ungaria pentru a scăpa de închisoare, a fost elogiat la Congresul UDMR: „Bine ai venit acasă!”

Data actualizării: Data publicării:
marko attila la congresul udmr
Fostul deputat Marko Attila a fost prezent la Congresul UDMR. Foto: Kiss Gábor/ UDMR Facebook

Fostul deputat Marko Attila a fost prezent la Congresul UDMR, după achitarea sa de către instanţă în dosarul retrocedării unui teren din Constanţa, Mesajul Uniunii, postat pe pagina oficială a fost: „Bine ai venit acasă, Attila!”. Politicianul fusese condamnat iniţial la cinci ani de închisoare, iar pe numele său fusese emis un mandat european de arestare, după ce acesta a plecat în Ungaria, conform News.ro. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Kelemen Hunor a fost validat, sâmbătă, în funcţia de preşedinte al UDMR pentru cel de-al patrulea mandat, în cadrul celui de-al XVI-lea Congres al Uniunii, care a avut loc la Timişoara.

ÎCCJ a decis definitiv joi să anuleze condamnările aplicate de Curtea de Apel Bucureşti împotriva fostei şefe a ANRP Crinuţa Dumitrean, care avea o pedeapsă de 6 ani şi 3 luni închisoare, omului de afaceri Horia Simu (6 ani şi 4 luni închisoare), dar şi împotriva fostului deputat UDMR Marko Attila Gabor (fugit în Ungaria), care avea o pedeapsă în primă instanţă de 5 ani închisoare. Joi, pe Facebook, Marko Attila, pe numele căruia există un mandat european de arestare, a scris despre cei opt ani de procese şi a anunţat că revine acasă. 

De asemenea, au fost anulate condamnările primite de evaluatorul Alin Horaţiu Dima (9 ani şi 8 luni închisoare), fostul deputat Cătălin Florin Teodorescu (3 ani cu suspendare); precum şi cele primite de alţi foşti membri în Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor: Remus Virgil Baciu (5 ani şi 7 luni închisoare), Cristian Sebastian Mihai (4 ani şi 4 luni cu executare), Oana Vasilescu (3 ani cu suspendare), Dragoş Bogdan (3 ani cu suspendare), Florentina Savu (consilier - 4 ani cu executare). 

În cazul achitării majorităţii inculpaţilor, instanţa a invocat art.16 alin. (1) lit. b) teza I-a din Codul de procedură penală: fapta nu este prevăzută de legea penală. 

Această vine după ce ÎCCJ a decis în urmă cu o săptămână o altă achitare definitivă privindu-i pe Simu, Nicolescu şi Marko Attila, într-un dosar în care era vorba despre acordarea ilegală de despăgubiri la ANRP, cu prejudiciul calculat de DNA de aproximativ 70 de milioane de euro.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri