Modificări la Legea referendumului. Reacția președintelui

Data actualizării: Data publicării:
klaus iohannis tribuna presidency

Președintele Klaus Iohannis spune că inițiativa deputatului PSD Eugen Nicolicea privind modificarea Legii referendumului nu i se pare „grozavă”. Propunerea lui Nicolicea vizează reducerea domeniilor în care președintele poate convoca un referendum.

Cred că sunt și alte lucruri despre care ar trebui să se discute în Parlament. Nu mi se pare o inițiativă grozavă. Dar, sigur, Parlamentul are toată libertatea să discute ce crede că este necesar”, a spus Klaus Iohannis.

Întrebat despre declarația șefului PSD Liviu Dragnea, care a spus că și Parlamentul ar trebui să poată convoca referenum, președintele a răspuns: „Asta este o chestiune care trebuie discutată. Dacă ar fi să discutăm această chestiune ar rămâne doar de stabilit pentru ce ar putea convoca Parlamentul un referendum. Deocamdată, dacă Parlamentul decide să schimbe Constituția, oricum este convocat referendum”.

Inițiativa lui Eugen Nicolicea și a altor trei parlamentari PSD ar tăia din drepturile preşedintelui României - i-ar interzice acestuia să organizeze referendumuri pe teme care trebuie reglementate de Parlament. Liberalii spun că vor ataca proiectul la Curtea Constituţională dacă el va fi adoptat. Deocamdată, proiectul nu a fost depus la Senat, iar Liviu Dragnea a declarat că nu îl susține.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri