Monica Macovei cere demisia lui Tudorel Toader

Data publicării:
monica macovei la digi24 (1)

Europarlamentarul Monica Macovei i-a cerut ministrului Justiției, Tudorel Toader, să demisioneze în urma deciziei CCR în dosarul Belina.

Ministrul Toader a fost avocatul celor doi șefi cu probleme penale ai Parlamentului, Dragnea și Tăriceanu, și s-a dus personal la CCR să susțină că procurorii DNA nu pot ancheta hotărâri de Guvern. Astăzi, CCR a respins în unanimitate sesizarea lui Tăriceanu, iar ministrul Toader, fost judecător al Curții, s-a acoperit de rușine”, arată europarlamentarul într-un comunicat de presă.

Monica Macovei mai spune că sesizarea la CCR privind existența unui conflict juridic de natură constituţională între Ministerul Public şi Guvern „era făcută de Tăriceanu pentru prietenul lui, Liviu Dragnea, ca să îl scape de ancheta DNA în cazul Insulei Belina”.

Așteptăm demisia avocatului politicienilor cu probleme penale din funcția de ministru al Justiției”, mai scrie Monica Macovei.

Curtea Constituțională a respins astăzi solicitarea lui Călin Popescu Tăriceanu și a decis că procurorii DNA pot ancheta hotărâri de guvern. Astfel, CCR a decis că nu există un conflict juridic de natură constituţională între Ministerul Public şi Guvern.

Ancheta DNA în cazul Belina nu vizează oportunitatea, ci legalitatea actelor, au decis judecătorii CCR.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri