Nicolicea, reacție la decizia CEDO: „Vedeți că avem dreptate?”

Data actualizării: Data publicării:
eugen nicolicea

Preşedintele Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor, Eugen Nicolicea (PSD), a declarat, marţi, că decizia CEDO privind condiţiile din penitenciarele din România arată că actuala putere „avea dreptate” cerând modificarea legislaţiei în domeniu, iar Curtea Europeană „dezavuează” astfel relatăriile făcute de „detractorii” schimbării legilor.

eugen nicolicea

Această decizie a venit, este în sprijinul activităţii Comisiei şi dezavuează tot ce au scris detractorii noştri. Adică, vedeţi că avem dreptate, că acţionăm în limitele şi în solicitările Comisiei Europene, ale CEDO şi aşa mai departe, în timp ce cei care au relatat au relatat cum au relatat?”, a spus Nicolicea.

Parlamentarul PSD nu a dorit să facă alte comentarii, spunându-le jurnaliştilor să îl întrebe abia după şedinţa Comisiei juridice pe tema situaţiei din închisori.

Curtea Europeană pentru Drepturile Omului a decis, marți, că România trebuie să adopte măsuri generale pentru îmbunătățirea condițiilor de detenție, care contravin Convenției Europene pentru Drepturile Omului şi arată o disfuncţionalitate structurală. Fără a se invoca mult-vehiculata „amendă” de 80 de milioane de euro, CEDO a mai stabilit un termen de șase luni în care statul român să vină cu un calendar de rezolvare a situației din închisori.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri