Parlamentarii AUR nu vor vota proiectul de buget pe anul 2024

Data publicării:
BUCURESTI - AUR
Alianța pentru Unirea Românilor a depus peste 8.000 de amendamente la proiectul de buget pe 2024. Inquam Photos / George Călin

Parlamentarii AUR vor vota împotriva proiectului de buget pe anul 2024, au anunţat marţi liderii formaţiunii, George Simion şi Claudiu Târziu. Potrivit acestora, autorii proiectului de buget "vor să îngroape România şi nu au nicio idee despre cum să rezolve criza bugetară, ci încearcă doar să satisfacă o anumită clientelă". Ei mai susțin că USR a ajuns la un acord cu Coaliția de guvernare și "au bătut palma pentru câțiva bănuți".

"Bugetul, aşa cum deja coaliţia PSD-PNL ne-a obişnuit, este unul insuficient, ei spun unul de austeritate, De fapt, nu e un buget de austeritate, e un buget al sărăciei, un buget al incompetenţei, al nevolniciei, un buget care arată la ce nivel se ridică această coaliţie. Taie de la domenii vitale, precum educaţia, dar adaugă masiv la serviciile secrete. SRI şi SIE au în proiectul de buget prezentat de guvernul Ciolacu peste 25% majorare, din care peste 10 % doar cu cheltuielile de personal, în condiţiile în care ştim că numărul de angajaţi în aceste servicii este mai mare de 4 ori decât înainte de 1989. (...) Partidele, de asemenea, vor primi 63 de milioane de euro în anul care vine, un an extrem de important, cu patru tipuri de alegeri, cu patru tururi de alegeri. Aruncăm bani pe partide, în loc să dăm celor care sunt săraci, care nu beneficiază se asistenţă medicală sau copiilor. (...) AUR va vota împotriva acestui proiect de buget care a fost făcut fără cap şi fără coadă şi care este îndreptat împotriva românilor", a declarat senatorul AUR.

Liderul AUR, deputatul George Simion, a amintit că parlamentarii AUR au depus "un număr record" de amendamente - 8.317 - la proiectul de buget pe anul viitor.

"La comisiile reunite de buget de aseară nu am fost lăsaţi să susţinem amendament cu amendament, ni s-a alocat pe fiecare capitol bugetar doar 40 de minute. (...) Nu este admisibil ce a făcut Marcel Ciolacu, i-a păcălit pe profesori, au încheiat greva, le-a spus că din 1 ianuarie vor fi mărite salariile cu 40% şi acum, prin acest buget ticălos, şi profesorii şi alte categorii sociale sunt ţinuţi în continuare în sărăcie. Să renunţe la sinecuri, să renunţe la secretarii de stat care sunt mult prea mulţi, să renunţe la şpăgile electorale pe care le-au pregătit, să renunţe la banii pentru partide. Noi suntem dispuşi să renunţăm la aceşti bani pentru binele şi pentru viitorul României. (...) Salariile profesorilor, dacă vrem să închidem mai repede bugetul de stat", a afirmat Simion.

El a acuzat USR "că a bătut palma cu actuala conducere pentru câţiva bănuţi". 

Editor : Andreea Smerea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri