Piedone e hotărât să candideze la Primăria Capitalei. „Indiferent de presiuni, merg până la capăt”

Data publicării:
Cristian Popescu Piedone îşi va putea relua mandatul de primar al Sectorului 5 al Capitalei.
Cristian Popescu Piedone. FOTO: Inquam Photos

Primarul sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, spune că este hotărât să candideze la Primăria Capitalei și nu are de gând să se retragă. El a adăugat la Digi24 că Gabriela Firea nu are șanse la un nou mandat, deoarece „bucureștenii nu cred în învinși”.

 

„Indiferent dacă în fața mea se prefigurează o prăpastie, merg până la capăt. Candidez.

Din păcate pentru contracandidații mei, sunt singurul care, fără lipsă de modestie, voi fi cel care... Cetățeanul alege întâi omul și abia apoi va merge spre credința de partid. Eu coagulez din toată sfera politică – PSD, PNL, USR, AUR”, a spus Piedone.

„Firea nu e principalul meu contracandidat. Nu am contracandidat cât timp intru într-o competiție deschis, cu un partid social liberal și îmi exprim implicarea într-o viitoare posibilă alegerea a mea ca primar general, în experiența pe care am dobândit-o în cei 30 de ani. Sunt reprezentantul oamenilor”, a adăugat el.

Edilul spune că sondajl făcut la comanda lui Nicușor Dan, actualul primar general al Capitalei, este „un măr otrăvit”.

„Eu nu cred în astfel de sondaje. Chiar dacă îmi spunea că nu am contracandidat, eu voi lupta până la capăt. Eu nu am nevoie să-mi spună cineva că sunt pe locul întâi și să-mi bag soldații înapoi în cazarmă. Voi lupta în continuare ca și cum aș fi pe ultimul loc. Vreau să mobilizez electoratul nehotărât”, a continuat el.

Întrebat ce relație are cu Gabriela Firea, potențiala candidată a PSD, Piedone a răspuns: „Paralel și echidistant. Nu am ce să vorbesc cu ea”.

El crede că Firea nu are șanse să mai câștige un mandat la Primăria Capitalei.

„Și-ar fi ales mai bine un loc călduț la europarlamentare. Iar Sebastian Burduja (potențialul candidat al PNL, n.r.), l-aș fi susținut cu toată încrederea să-i predau ștafeta peste 4 ani ca primar general, după ce va petrece 4 ani la primăria Sectorului 1, să capete experiență în administrația locală.

„Bucureștenii nu cred în învinși”, a mai spus el, cu referire la Gabriela Firea.

Piedone a mai spus că nu are de gând să se retragă din cursa pentru Primăria Capitalei, indiferent ce oferte ar primi.

„Nu mă retrag din cursa pentru primărie. Indiferent de presiuni, merg până la capăt”, a spus el.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri