Pleșoianu (PSD): Solicit expulzarea ambasadorului SUA Hans Klemm

Data publicării:
plesoianu
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Deputatul PSD Liviu Pleșoianu solicită „expulzarea” ambasadorului SUA la București, Hans Klemm, despre care susține că s-a amestecat nepermis de mult în activitatea parlamentară și guvernamentală a României.

plesoianu
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

„Date fiind ingerințele repetate în treburile interne ale țării mele, solicit expulzarea de urgență a ambasadorului Hans Klemm. Dacă suntem cu adevărat un stat independent și suveran, dacă ne respectăm Constituția și pe noi înșine, nu mai putem tolera amestecul acestui ambasador în activitatea parlamentară și guvernamentală, precum și în politica românească în ansamblul ei. Nu e absolut deloc treaba ambasadorului Hans Klemm, așa cum nu e, în general, treaba niciunui ambasador cum anume hotărâm noi să ne construim propriul cadru legislativ”, a scris Pleșoianu, miercuri, pe pagina lui de Facebook.

De asemenea, deputatul îi impută ambasadorului SUA pozițiile privind sistemul de justiție, dar și faptul că a susținut protestele antiguvernamentale, scrie Agerpres.

„În comunicatul Ambasadei SUA scrie așa: «Statele Unite au luat cunoștință de propunerile Ministerului Justiției din 23 august cu îngrijorare pentru independența sistemului judiciar». Ce anume vă «îngrijorează», domnule Klemm? Faptul că vrem să avem un stat de drept adevărat și nu un pașalâc al procurorilor? Faptul că vrem să punem ordine în haosul judiciar controlat pe care l-ați susținut frenetic pentru că v-a servit anumite interese? (...) Să mai amintesc faptul că v-ați declarat inspirat de protestele manipulate și controlate care au dus la dărâmarea unui guvern legitim? (...) Apoi, ați îndemnat pe față la vot împotriva partidului care guverna legitim. (...) Nu îl mai citați pe Martin Luther King! Sunteți exemplificarea perfectă a categoriei de manipulatori și instigatori cu care a avut de luptat Martin Luther King toată viața sa!”, a arătat deputatul social-democrat.

Pleșoianu le-a cerut ministrului de Externe, Teodor Meleșcanu, și premierului Mihai Tudose să ia măsurile care se impun și să arate Americii că România merită respect.

„Pentru toate acestea și pentru multe alte afirmații, poziționări și atitudini de stăpân de colonie, solicit expulzarea de urgență a ambasadorului Hans Klemm. E cazul ca America să înceapă să ne trateze cu respect real! Iar dacă ministrul de Externe și premierul nu iau imediat măsurile care se impun înseamnă că acceptă tacit statutul de colonie administrată de peste Ocean!”, a conchis deputatul PSD.

Cine este Liviu Pleșoianu

În vârstă de 37 de ani, Liviu Ioan Adrian Pleșoianu este deputat PSD de București. El a ieșit în evidență, în perioada protestelor generate de adoptarea OUG 13, când pleda pentru organizarea de contramanifestații. Apoi, când nou-instalatul ministru al Justiției, Tudorel Toader, și-a prezentat raportul de evaluare a procurorului general și procurorului-șef al DNA, Pleșoianu a contestat vehement concluziile raportului și spunea că ia în calcul demisia din PSD dacă partidul își asumă poziția lui Toader.

În fapt, deputatul PSD, însărcinat de social-democrați cu o poziție importantă de reprezentare la nivel european, este un nume invocat des și în termeni laudativi pe agenția Sputnik, principalul instrument de propagandă al Kremlinului. Nici nu e de mirare dacă ne uităm că, în plenul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Pleșoianu a pledat pentru o înțelegere și o apropiere față de Rusia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri