Exclusiv PNL acuză PSD de „lipsă de onestitate”. Motreanu: Marcel Ciolacu „e un fel de Ilie Moromete care se pune în fruntea mesei”

Data publicării:
sedinta guvern ciolacu
Prim-vicepreședintele PNL, Dan Motreanu, îl acuză pe premierul PSD Marcel Ciolacu de faptul că „încearcă să ia pe cont propriu guvernarea”. Foto: Gov.ro

Prim-vicepreședintele liberal, Dan Motreanu, a acuzat PSD de „lipsă de onestitate” în cadrul coaliției de guvernare și l-a caracterizat pe premierul social-democrat Marcel Ciolacu drept „un fel de Ilie Moromete” în relația cu PNL. Declarațiile au fost făcute de Motreanu duminică seara, în exclusivitate la Digi 24.

„Dacă facem o comparație despre cum s-a comportat ca premier domnul Ciucă, cu onestiate - cred că nu a făcut diferențe la momentul respectiv între cele două partide - evident că avem nemulțumiri. De multe ori vedem că domnul Ciolacu încearcă să ia pe cont propriu guvernarea. Dacă-mi permiteți o comparație, e un fel de Ilie Moromote care se pune în fruntea mesei ca să-și impună punctul de vedere”, a spus Motreanu.

Prim-vicepreședintele liberal a adăugat că „în acest moment PNL trebuie să fie mai atent la cum se comportă PSD și să răspundă pe măsură”.

Motreanu i-a mai acuzat pe social-democrați pentru deciziile de a racola sau a pune presiune pe primarii PNL, pentru a-i forța să treacă la PSD.

Liberalul a avertizat că, în prezent, „nici PSD nu are prea multe variante și PSD e obligat să facă concesii PNL”.

Întrebat care sunt concesiile pe care le va face PSD, Motreanu s-a referit la pactul pentru educație, semnat de fostul premier liberl, Nicolae Ciucă, document care prevede creșterea salariilor profesorilor.

Editor : Mihnea Lazăr

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri