Politicienii, campioni la gafe

Data publicării:
mircea dusa crop-1

Tragedia turiştilor români din Muntenegru a fost un bun prilej pentru mai marii ţării să facă declaraţii publice. Pe lângă excerciţiul de imagine au apărut şi bâlbele.

„Vom efectua și zborul cu trupurile neînsufleţite ale cadavrelor celor decedaţi”, spunea Mircea Dușa.

Însuşi pemierul Victor Ponta conduce topul membrilor Guvernului care fac gafe. Invitat la Ziua Statelor Unite acesta a ţinut să le spună americanilor că abia s-a întors din China, stat cu care aceştia sunt în mare concurenţă în plan comercial şi militar.

„Tocmai m-am întors dintr-o ţară minunată şi bună prietenă a României, dar sunt bucuros că am reuşit să ajung aici în această după-amiază”, afirma Victor Ponta.

În acelaşi mesaj, premierul a încercat să facă şi o glumă pe seama gazdei sale, însărcinatul cu Afaceri al Statelor Unite, Duane Butcher.

„Sper că engleza mea nu a fost mai proastă decât româna ta, Duane, şi am reuşit să-mi transmit mesajul”, spunea Victor Ponta.

Nici preşedintele Traian Băsescu nu a scăpat de momentele stânjenitoare. În cadrul întânirii de anul trecut cu prinţul Charles i-a transmis acestuia „La mulţi ani” pentru aniversarea căsătoriei părinţilor săi, deşi Jubileul de diamant semnifică 60 de ani de la încoronarea Reginei.

„Ţin să vă felicit pentru strălucitoarea ceremonie a împlinirii vârstei de diamant a mariajului Reginei Elisabeta a II a”, ura atunci Traian Băsescu.

Nu este însă singura gafă. Preşedintele a transmis un mesaj de ziua imnului cu o lună înainte.

„Ziua de 29 iunie, când toți românii sărbătoresc Imnul Naţional, ne oferă un bun prilej să înțelegem cât de important este să fim uniți în jurul valorilor noastre naționale”, se spunea în comunicatul Preşedinţiei. Vina a căzut pe funcţionarii de la Cotroceni, cărora Traian Băsescu le-a tăiat 10 la sută din salariu.

Şi ministrul Dan Şova se numără printre cei care au fost criticaţi pentru gafele sale. El a întârziat un sfert de oră la o întâlnire cu ministrul spaniol de externe iar când a ajuns a uitat să-l salute tocmai pe invitatul principal.

Ulterior ministrul a explicat că el a sosit la ora stabilită prin protocol şi a salutat rând pe rând toate personalităţile care i-au ieşit în cale. Acesta a iscat un scandal internaţional anul trecut, când a declarat, într-o emisiune televizată, că datorită mareşalului Ion Antonescu niciun evreu nu a avut de suferit pe teritoriu românesc. În urma acestei declaraţii, Dan Şova a fost înlocuit din funcţia de purtător de cuvântr al PSD, fiind trimis de Victor Ponta să viziteze muzeul Holocaustului din Washington.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri