Ponta, declarație explicită de război la adresa lui Dragnea

Data actualizării: Data publicării:
ponta-dragnea

În contextul eliminării din Guvern a lui Daniel Constantin, cu acceptul lui Liviu Dragnea, Victor Ponta vorbește despre „preocuparea” actualului șef al PSD de „aruncarea peste bord” a celor care, la un moment dat, l-au susținut. Nu în ultimul rând, fostul premier anunță că începe racolările în rândul celor „aruncați” din barca condusă de Liviu Dragnea.

ponta

Folosindu-se de pretextul partidei de pescuit la care au participat Liviu Dragnea și Sorin Grindeanu, Ponta amintește, într-o postare pe blogul său, un episod din septembrie 2012, consumat tot în Delta Dunării. „Atunci am avut un weekend extrem de încărcat - stabilirea candidaților la alegerile parlamentare din decembrie 2012. În plus, am adoptat toți o Declarație oficială de solidarizare cu Liviu Dragnea. Știu că acum sună comic, dar așa a fost! Am fost atunci în «barca USL» cinci oameni (...): Crin Antonescu, Victor Ponta, Gabriel Oprea, Daniel Constantin și - cu voia dvs. ultimul pe listș - «camaradul și prietenul» Liviu Dragnea! Au trecut de atunci ceva mai mult de 4 ani (...). Tristă poveste - important e că în barcă a rămas unul singur, cel mai rezistent dintre noi toți / cel pentru care ne asumam și proclamam toți atunci «solidaritatea»!”, scrie fostul premier PSD pe Facebook.

Acesta îi dă, plecând de la acest episod, un sfat prim-ministrului Sorin Grindeanu: „Sper să fie deștept și să își pună urgent o vestă solidă de salvare pe el. Istoria se repetă pentru cei care nu învață din experiențele trecutului”.

Cât despre „barca” pe care o conduce acum Liviu Dragnea, Ponta lasă a se înțelege că începe racolările în rândul social-democraților. „Văd valuri mari, găuri multe și un «Cârmaci» care e mai preocupat de aruncarea celorlați peste bord decât de ajungerea în siguranță la mal! Eu mă descurc foarte bine să înot - chiar și contra curentului! Așa că sunt pregătit să salvez cât pot de mulți pasageri căzuți (sau aruncați) din barcă!”.

Declarațiile lui Ponta vin la o zi după ce Liviu Dragnea a precizat, la un post de televiziune, că ar fi primit informații că fostul premier ar lucra la un nou proiect politic.

Citiți și:  Dragnea îi răspunde lui Ponta pe tema „barca USL”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri