Ponta, interviu în presa americană: Grindeanu „e opțiunea pentru viitor”

Data publicării:
ponta grindeanu fb psd timis

Secretarul general al guvernului, Victor Ponta, le-a cerut luni parlamentarilor, într-un interviu acordat agenției Associated Press, să nu-l destituie pe premierul Sorin Grindeanu prin moțiune de cenzură, informează Agerpres. Grindeanu este un garant al stabilității și predictibilității în România, este „opțiunea bună, opțiunea pozitivă, opțiunea pentru viitor”, a spus Ponta.

Parlamentul are programată, miercuri, supunerea la vot a moțiunii de cenzură. Dacă aceasta nu este adoptată, Grindeanu rămâne prim-ministru. Dacă moțiunea trece, coaliția de guvernământ va propune un nou candidat pentru funcția de prim-ministru, care apoi va fi numit de președintele Klaus Iohannis. Sorin Grindeanu crede că, dacă va fi înlăturat din funcție, atunci va fi propusă o persoană loială lui Dragnea, adaugă Associated Press.

Victor Ponta a explicat că acest conflict, care a provocat „uimire totală printre aliații occidentali, a început după ce Curtea Constituțională a confirmat o decizie conform căreia legea care îi interzice să fie ministru unei persoane cu o condamnare este constituțională. „Din acest moment, conflictul a început, în mod irevocabil liderul (partidului) nu poate fi prim-ministru și prim-ministrul a spus atunci că avem un guvern pe termen lung, care este stabil”, a afirmat Victor Ponta.

Ponta a adăugat că stilul lui Dragnea de a conduce partidul, care a votat în unanimitate să-i retragă sprijinul și să-l excludă pe Grindeanu, amintește de politica din perioada comunistă. „Numai atunci exista unanimitate, liderul decidea absolut totul”, a spus actualul secretar general al guvernului, estimând că actuala criză ar putea duce la scindarea partidului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri