Precizările PSD după acuzațiile lui Cătălin Rădulescu la adresa Danone

Data publicării:
cadalin radulescu

Grupul PSD din Camera Deputaţilor a anunţat, marţi, că se dezice de afirmaţiile deputatului social-democrat Cătălin Rădulescu, potrivit cărora protestatarii la adresa OUG 13 au fost aduşi în Piaţa Victoriei de multinaţionala Danone.

deputat psd radulescu

Deputaţii social-democraţi au transmis o scrisoare directorului general Danone Europa Centrală şi de Est, Paolo Tafuri.

„Grupul PSD din Camera Deputaţilor a luat act de apelul dumneavoastră şi vă împărtăşeşte îngrijorarea referitoare la calitatea afirmaţiilor din spaţiul public, care trebuie să fie dincolo de orice reproş şi deasupra oricărei suspiciuni de rea-intenţie. Având în vedere cele de mai sus, dorim să vă aducem la cunoştinţă faptul că ne dezicem de declaraţiile făcute de către domnul deputat Cătălin Rădulescu”, a precizat PSD, într-un comunicat de presă citat de News.ro.

Grupul PSD din Camera Deputaţilor susţine „libertatea de exprimare a oricărui cetăţean român, indiferent de gen, credinţă sau opţiuni politice, dar este conştient, în acelaşi timp, de responsabilitatea pe care demnitarii României o au în momentul în care susţin declaraţii publice”.

Social-democraţii au mai precizat că vor practica, în continuare, „o politică decentă, în care calitatea limbajului, calitatea discursului public şi calitatea dezbaterilor politice să fie condiţii importante, care stau la baza unei culturi civice a dialogului atât de necesară în România zilei de astăzi”.

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a declarat, recent, într-un interviu pentru ziarul Adevărul, că protestatarii din Piaţa Victoriei au fost „manipulaţi” şi aduşi de mai multe multinaţionale, între care şi Danone.

„De ce mai stau ca proştii, acolo? Au fost scoşi în stradă şi manipulaţi. Au fost mulţi dintre ei aduşi de multinaţionale. Danone, Raiffeisen şi câte şi mai câte. N-au treabă? N-au serviciu? N-au copii?”, a declarat Cătălin Rădulescu.

Mai mult, el a spus că şi-a păstrat mitraliera AKM cu care a luptat la Revoluţie şi este pregătit să o folosească din nou: „Nu o să mi-o ia nimeni în viaţa vieţilor şi o ţin, că poate vreodată, dacă mai vine cineva cu vreo idee din asta să transforme statul ăsta pentru care am luptat noi, sunt pregătit să ies cu arma să trag, imediat.”

Această afirmaţie a generat şi o serie de anchete ale poliţiei şi parchetului, iar Cătălin Rădulescu s-a suspendat din PSD în urma acestor scandaluri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri