Premierul: Să le spună Turcan românilor că liberalii se opun măririlor de salarii

Data actualizării: Data publicării:
BANI PORTOFEL

Premierul Sorin Grindeanu şi-a îndemnat colegii parlamentari din PSD să fie ”foarte atenţi” când vor dezbate proiectul legii salarizării unitare despre care liderul PNL, Raluca Turcan, anunţa că liberalii îl vor elabora în variantă proprie, pentru că istoria recentă a arătat că tăierile de salarii şi pensii au venit din ”zona aceea”. Grindeanu le-a cerut parlamentarilor din opoziţie să ”iasă din ipocrizie şi să fie constructivi”.

”Doamna Turcan anunţa în urmă cu vreo două zile că o să vină şi dânşii cu o lege a salarizării unitare în oglindă. Consider că e un lucru extraordinar de bun acesta. Eu nu sunt parlamentar, dar îi rog pe colegii mei şi nu vreau să fiu înţeles greşit, dar aş vrea să fie foarte atenţi când vor discuta despre această lege că, de obicei când a venit din partea aceea, s-au tăiat salarii şi pensii. Nu vorbim de o istorie foarte îndepărtată din acest punct de vedere, ba chiar apropiată”, a declarat Sorin Grindeanu, miercuri seară la un post de televiziune, citat de News.ro.

Premierul a subliniat că toate criticile constructive le analizează, dar nu înţelege modul de a critica de dragul de a face acest lucru şi i-a îndemnat pe parlamentarii din opoziţie ”în frunte cu doamna Turcan, să iasă din ipocrizie”.

”Eu înţeleg că la cei din opoziţie şi nu doar, există aşa un cor care îşi arată non stop îngrijorarea – nu-i un lucru rău. De fiecare dată când există o critică de tip constructiv, eu o percep în modul acesta, o analizez şi eu şi colegii mei şi îi îndemn pe toţi să facă acest lucru, dar când critici de dragul de a critica şi că înţelegi că nu e bine să mărim slariile medicilor, profesorilor... nu mai înţeleg. Atunci ar trebui aceşti domni, în frunte cu doamna Turcan, să vină în faţa românilor şi să spună că nu sunt de acord cu măririle salariilor medicilor şi profesorilor pentru că altfel este o ipocrizie din care îi îndemn să iasă. Să fie constructivi, să vină cu amendamente constructive în Parlament când se va discuta această lege, nu doar să critice de dragul de a critica”, a subliniat Grindeanu.

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a cerut, luni, Partidului Social Democrat să rescrie legea salarizării unitare despre care a afirmat că este ”o mare păcăleală, este un proiect cu grave carenţe şi nesustenabil” şi a anunţat că formaţiunea politică pe care o conduce va elabora această lege în variantă proprie.

”După o analiză temeinică articol cu articol a proiectului legii salarizării unitare, răspunsul PNL este că varianta PSD este o mare păcăleală, este un proiect cu grave carenţe, nesustenabil şi care nu va conduce nici la echitate în sistemul public şi nici la o echivalare între anumite funcţii. (...) PSD să rescrie legea salarizării unitare. Orice încropire prin amendamente ar face ca unele probleme acoperite prin amendamente să pocnească şi să creeze prejudicii în altă parte”, a declarat Turcan, luni, la finalul şedinţei Biroului Politic Permanent.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri