Preşedintele Iohannis îşi recâştigă fanii pe Facebook

Data actualizării: Data publicării:
Klaus Iohannis, sedinta CSAT 9 iunie 2015 - presidency.ro
Foto: presidency.ro

Acţiunile preşedintelui Klaus Iohannis din ultimele săptămâni îl fac să-și recupereze fanii pierduți pe Facebook în ultimul an. În februarie anul trecut, președintele - personalitatea politică din România cu cea mai mare popularitate pe rețelele sociale - pierduse câteva zeci de mii de prieteni pe Facebook în decurs de 48 de ore. Acum, președintele și-a recuperat pierderea, ba are și fani în plus.

iohannis FB cotroceni

ACTUALIZARE. Până joi seara, la ora 22:15, preşedintele ajunsese la 1.713.277 de fani pe pagina de Facebook, ceea ce înseamnă că în 24 de ore președintele a strâns peste 3.000 de „like”-uri.


După respingerea candidaturii lui Sevil Shhaideh şi mai ales după discursul aspru și ironic pe care l-a susținut miercuri seară, la Cotroceni, în fața lui Liviu Dragnea și a membrilor noului guvern condus de Sorin Grindeanu, oamenii au început să-i dea din nou masiv „like” lui Klaus Iohannis.

Astfel, în decurs de aproximativ 10 ore, de miercuri seara de la ora 20:30 și până joi dimineața la ora 6:30, pagina de Facebook a președintelui a primit peste 700 de „like”-uri.

Mai exact, la ora redactării acestei știri, președintele avea 1.710.830 de „like”-uri, în condițiile în care miercuri seara avea, în jurul orei 20:30, 1.710.100 de „like”-uri.

În august 2016, potrivit unui studiu FaceBrands.ro, președintele avea 1.705.199 de fani și era în continuare pe prima poziţie în topul paginilor politicienilor, dublu faţă de numărul următorului clasat, Victor Ponta.

În februarie anul trecut,  în mai puţin de 48 de ore dispăruseră aproape 30 de mii de aprecieri de pe pagina sa de socializare, care ajunsese la 1.703.625 de fani. Specialiştii calculaseră că preşedintele pierdea, în medie, șase susţinători în fiecare minut. Era o formă de protest faţă de declaraţiile făcute de preşedinte în disputa ANAF-Antena Group, când Klaus Iohannis a calificat o sentinţă judecătorească definitivă drept... banal motiv administrativ.  

Ulterior, președintele a declarat că a înțeles „foarte clar” mesajul pe care l-a primit via Facebook.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri