Președintele Iohannis: Noul ministru al sănătății „să acționeze eficient și să comunice constant”

Data actualizării: Data publicării:
Ioana Mihăilă a depus jurământul ca ministru al sănătății în prezența președintelui Klaus Iohannis
Ioana Mihăilă a depus jurământul ca ministru al sănătății în prezența președintelui Klaus Iohannis. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri seară, după ce Ioana Mihăilă a depus jurământul ca ministru al sănătății, că așteaptă de la ea „să acționeze eficient și să comunice constant”.

„Coaliția de guvernare a trecut în aceste zile printr-un moment mai dificil. Orice alianță, în care lucrează împreună mai multe forțe politice, se confruntă cu astfel de provocări. Nu trebuie să tratăm acest episod drept altceva decât este – o situație în care Coaliția și Guvernul au avut de gestionat o provocare, iar răspunsul, dincolo de unele declarații mai puțin inspirate, a fost unul bun. Liderii Coaliției au dat dovadă de maturitate și responsabilitate și am încredere că vor continua să rămână la fel de uniți. Dialogul a fost cheia care a permis ieșirea din impas, într-un mod echilibrat”, a spus președintele, într-o declarație de presă la Palatul Cotroceni, cu privire la modul în care a fost gestionată criza politică după demiterea lui Vlad Voiculescu.

„Prioritatea zero este acum lupta cu pandemia și salvarea vieții cât mai multor români. Acesta a fost și trebuie să rămână obiectivul cel mai important al tuturor factorilor de decizie, mai ales că încă traversăm o perioadă dificilă din punct de vedere epidemiologic. Este o provocare complexă pentru toată lumea. Nu doar pentru medici, aflați în prima linie, dar și pentru tot restul societății, care continuă să respecte măsurile de prevenție”, a completat Klaus Iohannis.

„Sunt sute de mii de români afectați economic, sunt zeci de mii de firme care au probleme, sistemul de educație trebuie să se adapteze permanent din cauza pandemiei. În tot acest tablou, al gestionării situației epidemiologice, Ministerul Sănătății are un rol fundamental. Aștept de la doamna ministru al Sănătății multă responsabilitate și implicare. Este foarte important ca ministrul să acționeze eficient și să comunice constant, să le explice românilor care este situația la zi, care sunt pașii de urmat și planul de măsuri avut în vedere”, a subliniat șeful statului.

„De mai bine de un an, facem cu toții, autorități și cetățeni deopotrivă, eforturi foarte mari pentru a diminua efectele negative ale unei crize sanitare fără precedent. Greșelile sunt inerente atunci când se acționează permanent sub presiune, însă, ca să putem reuși, este absolut esențial ca tot acest efort colectiv să se bazeze pe o colaborare onestă și loială, mai ales la nivelul structurilor de decizie. Munca în echipă rămâne condiția esențială pentru ca demersurile să poată conduce la rezultate pozitive”, a adăugat președintele Iohannis.

Editor : G.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri