Preşedintele PNL Timiş, Alin Nica, scapă de acuzaţiile ANI şi cere demisia deputatului PSD Alfred Simonis

Data publicării:
Preşedintele PNL Timiş, Alin Nica
Preşedintele PNL Timiş, Alin Nica, a anunţat că procurorii de la Parchetul general au decis să claseze dosarul în care era acuzat de conflict de interese de către ANI. Foto: Facebook/ Alin Nica

Preşedintele PNL Timiş, Alin Nica, a anunţat că procurorii de la Parchetul general au decis să claseze dosarul în care era acuzat de conflict de interese de către ANI. În baza aceloraşi plângeri, în luna septembrie, Alin Nica a fost exclus din Consiliul Naţional de Intergritate de către PSD şi USR, astfel că acum Nica a cerut demisia deputatului Alfred Simonis, relatează News.ro.

În 12 septembrie 2023 coaliţia PSD-USR a votat în Senat revocarea mea din Consiliul Naţional de Integritate, fără niciun temei legal, la solicitarea parlamentarilor Alfred Simonis (PSD) şi Raoul Trifan (USR). Revocarea mea a fost orchestrată în jurul unui dosar fabricat politic, dosar asupra căruia procurorii s-au pronunţat săptămâna trecută şi l-au clasat. Aşa cum am explicat şi în septembrie, mecanismul e simplu: o persoană plătită reclamă diverse speţe, procurorii sunt obligaţi să cerceteze, timp în care oponenţii politici intoxică spaţiul public cu minciuni ascunse în spatele unor aşa zise declaraţii politice”, a spus Alin Nica, luni, într-o conferinţă de presă.

Președintele PNL Timiş spune că revocarea sa din Consiliul Naţional de Integritate (CNI) a fost regizatăă şi a cerut demisia deputatului Alfred Simonis.

„Acum, că este clar, negru pe alb, că revocarea mea din Consiliul Naţional de Integritate a fost regizată, cer demisia deputatului Alfred Simonis, iniţiatorul demersului. I-aş cere un gest de onoare şi senatorului Trifan (Rapul Trifan - USR - n.r.), cel care s-a alăturat că o unealtă, însă el este atât de manipulabil şi lipsit de şcoală, încât înţeleg că a căzut pradă dezinformării. Totodată solicit Senatului să abroge revocarea mea şi astfel să pot renunta la procesul existent pe rol. UNCJR sprijină abrogarea revocării mele, deoarece au sesizat în scris, cu săptămâni înainte, că tratamentul la care sunt supus este nedrept şi lipsit de argumente juridice”, a declarat liderul PNL Timiş.

Liberalul spune că va semnala abuzurile comise de ANI în faţa Consiliul Naţional de Integritate.

Va reamintesc că CNI este singura entitate cu atribuţii de control asupra ANI. Mă voi întoarce în Consiliul Naţional de Integritate şi voi expune public, aşa cum am mai făcut în trecut, disfuncţionalităţile acestei instituţii şi cum aceasta riscă să fie folosită pentru hărţuirea unor oameni nevinovaţi. Voi continuă să semnalez abuzurile comise de ANI şi voi monitoriza activitatea acestei instituţii. Nouă din zece persoane reclamate de către ANI la Parchet, la final, sunt declarate nevinovate. Politicieni rău intenţionaţi precum Alfred Simonis au învăţat să folosească breşele existente în modul de funcţionare al ANI pentru a otrăvi opinia publică şi pentru a termina cariere politice şi administrative. Din fericire, în cazul meu, Simonis, exponentul politicii răului, nu a avut câştig de cauză, dar sunt sigur că încercările lui nu se vor opri. Ce pot face eu, ca o persoană trecută prin mocirla aruncată de Simonis şi acoliţii lui, este să atrag atenţia şi să cer oprirea practicii existente la nivel de ANI prin care sunt trimise comunicate de presă „verdict”. Repet cifrele: 9 din 10 persoane menţionate în astfel de comunicate sunt nevinovate. Pe aceste „comunicate de presă” sunt construite linsajele mediatice plătite astfel încât diferiţi oponenţi să fie terminaţi politic”, a mai spusNica.

El a adăugat că este nevoie de o schimbare în politică.

E nevoie de o schimbare în politică, dar nu acea schimbare „usr-istă” în care personaje lipsite de educaţie, de scrupule şi de experienţă să primească acces la administraţia publică cu scopul de a o destabiliza din interior. Schimbarea de care avem nevoie pleacă din rândul comunităţilor, de la oamenii care îşi activează logică şi aparatul critic pentru a vota inteligent. Manipularea emoţiilor, exploatarea clişeelor, saturaţia la care a ajuns opinia publică, necazurile oamenilor nemulţumiţi, acestea sunt armele celor care pun la punct campanii de dezinformare pentru alterarea democraţiei. Schimbarea constructivă va apare doar când oamenii, votanţii, vor sancţiona personajele politice care mint şi fac rău oricui, doar pentru a-şi satisface interesele personale. Urmează o campanie electorală plină de acţiunile unor astfel de politicieni, de aceea apelul meu la responsabilitate şi atenţie merge către dumneavoastră, jurnaliştii şi către comunitate„, a declarat Alin Nica”, a mai precizat Alin Nica.

În 12 septembrie, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, liderul PNL Timiş Alin Nica, a anunţat că PSD şi USR au votat pentru revocarea sa din funcţia deinută în Consiliul Naţional de Integritate, deşi justiţia nu s-a pronunţat dacă într-adevăr a încălcat vreo lege. Nica anunţă că în continuare va monitoriza activitatea ANI şi va semnala eventuale abuzuri.

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a anunţat, în luna ianuarie, că a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea de către Alin Nica, preşedinte al CJ Timiş, a infracţiunilor de conflict de interese, folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane şi fals în declaraţii. infracţiunile ar fi fost comise când era primar în Dudeştii Noi.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri