Primăria stă în calea corturilor electorale

Data publicării:
primaria generala

Ceartă pe tema corturilor electorale, între partidele mici şi candidaţii independenţi, pe de o parte, şi Primăria Capitalei, de cealaltă. Politicenii se plâng că n-au primit aprobare să-şi instaleze corturile, deşi a trecut temenul legal de 30 de zile în care ar fi trebuit să li se răspundă la cereri. „Încă lucrăm la asta”, transmit reprezentanţii municipalităţii.

Remus Cernea, aspirant la un nou fotoliu de deputat, este gata să-şi instaleze corturi fără acordul primăriei.

Remus Cernea, deputat neafiliat: „Doamna Firea practic alterează competiţia electorală. Au trecut deja 30 de zile. Dacă nu primeşti un răspuns scris se consideră acceptată tacit.”

La fel vor să procedeze și liderii USR.

Nicuşor Dan, preşedintele USR: „Am fost la secretarul general. Ni s-a spus că chestiunea a fost dată la primarul general. Ne-am dus la cabinetul primarului general, de aici ni s-a spus că e un viceprimar care se ocupă. Deci am făcut tot circuitul şi tot ni se spunea că într-o zi, două se rezolvă.”

PMP a apelat la altă tactică.

Ştefănel Dan Marin, secretar general al filialei PMP: „Nu am primit aprobare din partea Primăriei Capitalei. În schimb toate filialele de sectoare ale PMP au depus solicitare şi la primăriile de sector. Unele dintre ele au obţinut. Altele sunt în curs de a obţine.”

În sectoarele 1 și 6 au apărut deja corturi ale PMP. Există şi o altă formațiune politică care are corturi instalate în Capitală.

Arina Delcea, reporter Digi24: „Cu sloganul <<ALDE are grijă de sănătatea ta!>>, reprezentanţi ai formaţiunii pot folosi astfel de corturi până în 31 septembrie, ca să măsoare glicemia şi tensiunea şi oamenilor. ALDE susţine, însă, că are autorizaţie şi pentru strângere de semnături.

Primăria capitalei vine cu explicaţii:

„Până în acest moment, nicio formaţiune nu a primit aprobare. Liderii grupurilor politice din CGMB au fost rugaţi să analizeze şi să stabilească procentul pentru fiecare partid. Cu toţii au fost de acord să se implice, inclusiv USB şi PMP”, a transmis biroul de presă al Primăriei.

Când depun listele de candidaţi, partidele trebuie să aibă la dosar şi semnăturile a cel puţin un procent din alegători.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri