Primele reacții din PSD după ce Klaus Iohannis a respins propunerile de miniștri

Data actualizării: Data publicării:
Congres PSD inquam octav ganea 8
FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea

Deputatul PSD Florin Iordache spune că Guvernul condus de Viorica Dăncilă va trebui să meargă în Parlament, așa cum a solicitat președintele Klaus Iohannis, și că, indiferent de rezultatul votului, candidat la alegerile prezidențiale ar trebui să rămână Dăncilă. Pe de altă parte, Daniel Tudorache, președintele PSD sector 1, se pronunță pentru ieșirea partidului de la guvernare și spune că șefei PSD „îi va fi greu să continue” în postura de candidat.

„Pentru că o serie de miniștri sunt interimari și pentru că la acele interimate nu au fost numiți miniștri plini, fără îndoială premierul va veni în Parlament. Eu cred că nu va fi nicio problemă dacă în perioada următoare - vom discuta probabil asta și în CEX - premierul să vină cu o formulă de guvern.

Și această formulă de guvern – sunt două posibilități: una, să fie adoptată și atunci toată critica pe care o are Klaus Iohannis pică și atunci va fi o bilă albă foarte mare pentru Viorica Dăncilă, care e și candidatul PSD, și cea de-a doua posibilitate, ca acest guvern să nu întrunească 233 de voturi și atunci automat să pice”, a spus Florin Iordache la Digi24.

El consideră că Viorica Dăncilă ar trebui să rămână candidatul partidului la alegerile prezidențiale.

Pe de altă parte, Daniel Tudorache, spune că premierului „îi va fi greu să continue” în postura de candidat.

Întrebat dacă Dăncilă ar trebui să-și dea demisia, iar PSD să iasă de la guvernare, Tudorache a spus că el a cerut acest lucru încă după alegerile din 26 mai.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri