Proiectul lui Șerban Nicolae cu privire la paradisuri fiscale, adoptat de Senat. Legea, bănuită că e o dedicație pentru Liviu Dragnea

Data actualizării: Data publicării:
171128_SERBAN_NICOLAE_00_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Proiectul lui Șerban Nicolae privind reducerea cu 50% a impozitelor pentru construcțiile și activitățile economice din grinduri, insule și alte suprafețe de uscat a fost votat luni în Senat, forul decizional fiind Camera Deputaților. Printre activitățile vizate se numără și jocurile de noroc, potrivit Mediafax.

Propunerea legislativă a lui Șerban Nicolae privind unele măsuri de regim fiscal derogatoriu aplicabil anumitor terenuri, construcții edificate pe acestea și anumitor activități economice autorizate a fost adoptată cu 61de voturi pentru 24 împotrivă și 11 abțineri.

Propunerea legislativă are ca obiect de reglementare instituirea unui regim fiscal derogatoriu aplicabil terenurilor sub forma insulelor, grindurilor și altor suprafețe de uscat, a construcțiilor edificate pe acestea și a anumitor activități economice autorizate ”cu scopul de a dezvolta activitățile economice, de a crea locuri de muncă și, implicit, de a crea veniturile bugetare”.

Potrivit inițiatorului, activitățile economice ce se pot desfășura sunt cele de producție de energie regenerabilă, turism, agrement, alimentație publică, comerț cu amănuntul, jocuri de noroc precum și cele de servicii conexe. Totodată, proiectul prevede că jocurile de noroc ce se pot organiza sunt jocuri de noroc caracteristice cazinourilor, jocuri de noroc caracteristic cluburilor de poker și jocuri bingo desfășurate în săli de joc.

Șerban Nicolae a mai inițiat un proiect similar, care a fost aprobat de Parlament, însă CCR a admis, în iunie, sesizările de neconstituționalitate ale Opoziției și președintelui Klaus Iohannis.

Insula Belina ar putea fi paradis fiscal

Taxe înjumătăţite pentru turism şi jocuri de noroc, pentru afaceri situate pe insule sau grinduri. Proiectul senatorului PSD Şerban Nicolae privind paradisurile fiscale a fost adoptat marți de Comisia Juridică şi de plenul Camerei Deputaţilor. Opoziția a acuzat că proiectul este unul cu dedicație pentru Liviu Dragnea.

Tel Drum cere în instanță să reprimească Insula Belina

Compania Tel Drum cere înapoi în justiţie Insula Belina, aflată acum în proprietatea statului. Societatea s-a adresat Tribunalului Teleorman, pentru a suspenda hotărârea Consiliului Judeţean de a înapoia terenul Apelor române. Compania susţine că în cei cinci ani de la preluarea insulei de către stat nu au fost făcute deloc investiţii.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri