Un nou indicator rutier pentru şoferii din România. Ce semnificație are

Data actualizării: Data publicării:
Un nou indicator rutier ar putea apărea pe drumurile din România
Un nou indicator rutier ar putea apărea pe drumurile din România. Foto: MAI

Un nou indicator rutier ar putea apărea pe drumurile din România. Ministerul Afacerilor Interne a lansat în dezbatere publică un proiect ce propune introducerea unui nou semn de circulație și a unor noi marcaje rutiere pe șoselele din țară, scrie Antena 3.

În încercarea de a reduce numărul mare al deceselor de pe drumurile din țară, MAI vine cu o serie de noi propuneri ce au în vedere circulația rutieră. Acestea sunt precizate în cadrul unui proiect de Ordonanță de Urgență care se află, în prezent, în dezbatere publică.

Printre propuneri se numără și introducerea unui nou semn de circulație. Acesta este un indicator de informare de culoare verde, pe care sunt reprezentate două săgeți albe și o mașină și are rolul de a informa șoferii să păstreze o distanță minimă față de vehiculul din față.

Proiectul propune, totodată, și introducerea unui nou tip de marcaje rutiere, sub forma unor vârfuri de săgeată desenate pe fiecare bandă de circulație, ce indică distanța recomandată între autovehicule.

Propunerile MAI ar trebui să sporească siguranța pe autostrăzi și drumuri expres, oferind șoferilor informații clare despre distanța de siguranță la viteza admisă, potrivit mai.gov.ro.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri