Exclusiv Robert Negoiță: Foarte probabil voi fi candidatul PSD pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 3

Data actualizării: Data publicării:
BUCURESTI - MITING PSD - PRIMARIA CAPITALEI - 16 NOI 2023
Primarul Sectorului 3 al Capitalei, Robert Negoiță. Foto: Inquam Photos George Călin

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a declarat joi, la emisiunea Jurnalul de Seară, la Digi24, în cadrul ediției Săptămâna primarilor, că nu va candida la Primăria Capitalei, motivând că e mai aproape de cetățean la primăria de sector. Edilul spune că nu a revenit în PSD până acum, însă e posibil ca acest lucru să se întâmple înainte de alegeri. „Foarte probabil voi fi candidatul PSD pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 3”, afirmă Negoiță. 

Întrebat dacă va candida la Primăria Capitalei, Robert Negoiță a spus: „Doamne, am zis de atâtea ori că nu. Și argumentez, soluția nu e să merg eu la primăria generală, ci ca atribuțiile care pot fi preluate de sectoare trebuiesc transmise de la primăria generală la sectoare, pentru că toată lumea face descentralizare, subsidiaritate, adică decizia trebuie dusă cât mai aproape de cetățean. Primăria de sector este mult mai aproape de cetățean decât primăria generală. Bucureștiul astăzi trăiește și a ajuns la nivelul ăsta în primul rând datorită primăriilor de sector. Unele dintre ele care chiar își facă treaba și reușesc să creeze plus valoare pentru acest ora. Repet, soluția corectă nu e să merg eu la primăria generală, ci cât mai multe atribuții care pot, cum e termia de exemplu, ar trebui să treacă la sectoare, cel puțin la Sectorul 3. Asta este varianta corectă.

Negoiță a declarat că nu a revenit în PSD, dar spune că cel mai probabil acest lucru se va întâmpla înainte de alegeri.

„Nu am revenit în PSD. Probabil că da (la un moment dat).Vom vedea, nu e o chestiune care să decid eu. Am avut discuțiile, când se va întâmpla nu ține de mine. Sunt în permanent contact, avem sprijinul PSD din Consiliul Local, adică lucrurile sunt într-o normalitate”.

Întrebat dacă va reveni în PSD până la alegeri, Negoiță spune: „Foarte probabil, da. Dar nu e o viziune care să țină doar de mine. Foarte probabil așa va fi (voi fi candidatul PSD la Primăria Sectorului 3).”

 

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri