Senator PSD: Nu există motiv pentru reluarea votului în cazul Oprea

Data actualizării: Data publicării:
ioan chelaru

Ioan Chelaru, vicepreşedinte al Senatului, susține că votul în cazul cererii DNA privind începerea urmăririi penale a fostului ministru de Interne Gabriel Oprea nu poate fi reluat. Acesta spune că nu există motive procedurale.

ioan chelaru

Ioan Chelaru a explicat, într-o declarație acordată Agerpres, că nu există prevedere legală care să permită reluarea votului, câtă vreme nu a existat niciun viciu procedural.

„Pe ce motiv se cere reluarea votului? (...) Nu se va ajunge la reluarea votului fiindcă nu ai cum, regulamentar. Nu ai prevedere regulamentară ca să dai vot la aceeași problemă de două ori, fără să existe un incident de procedură. Deci în actualele prevederi constituționale ale Legii răspunderii ministeriale și ale Regulamentului Senatului nu există niciun text care să permită sau să poată fi interpretat ca dând posibilitatea reluării votului”, a declarat Ioan Chelaru.

Potrivit senatorului PSD, votul ar putea fi reluat numai în urma unei decizii a Curții Constituționale (aşa cum s-a întâmplat în cazul lui Dan Şova – n.r.). „Doar dacă PNL ar contesta la CCR hotărârea și Curtea ar zice că lipsește o literă. Curtea ne-ar obliga să reluăm votul, în rest, nu. Iar la Curte, nu există motive. Este o iluzie ceea ce face PNL”, a mai spus acesta.

Purtătorul de cuvânt al Senatului, Andrei Alexandru, a declarat că solicitarea de reluare a votului asupra cererii DNA de a părimi permisiunea pentru urmărirea penală a lui Gabriel Oprea va fi discutată în Biroul Permanent. „Comisia Juridică va fi consultată și va întocmi un raport. Urmează să vedem dacă sunt întrunite condițiile regulamentare pentru reluarea votului", a declarat acesta pentru Agerpres.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri