Exclusiv Siegfried Mureșan: Partidele extremiste nu vor avea majoritate în Parlamentul European

Data publicării:
ID63051_INQUAM_Photos_George_Calin
Siegfried Mureșan, europarlamentar PNL. FOTO: Inquam Photos

Europarlamentarul PNL, Siegfried Mureșan, a declarat vineri seară, în emisiunea LIVE cu Rotaru și Kiss, la Digi24, că partidele extremiste nu vor avea majoritate nici în următorul Parlament European. El susține că la alegerile europarlamentare populiștii extremiști nu vor obține un scor mai mare de 30%. 

Întrebat dacă există posibilitatea ca partidele extremiste să aibă majoritate în Parlamentul European, Siegfried Mureșan a răspuns:

„Partidele extremiste nu vor avea majoritate în Parlamentul European. Această discuție a existat atât înaintea alegerilor europarlamentare din 2014, cât și înaintea alegerilor din 2019. Temerile nu s-au concretizat atunci, nu se vor concretiza nici acum. Avem în momentul de față în Parlamentul European o majoritate a forțelor pro-europene, avem extremiștii care sunt izolați și nu influențează cu nimic deciziile luate la nivel european. În momentul de față, politicienii populiști extremiști dețin 25% din Parlamentul European, două grupuri de extremă dreaptă plus 50 de europarlamentari neafiliați pe care nu-i vrea nimeni pentru că sunt anti-europeni. Predicția mea este că în unele state ale Uniunii Europene vor avea un scor mai bun decât în trecut, în unele un pic mai prost și la finalul zilei când se va trage linie vor fi tot în jurul la 25%”. 

Europarlamentarul liberal susține că partidele extremiste nu vor obține un scor mai mare de 30%. 

„Extremiștii nu vor fi sub nicio formă mai mult de 30% și predicția mea este că forțele proeuropene, de centru dreapta și centru stânga vor avea majoritate și în următorul parlament”, a mai spus Siegfried Mureșan. 

Potrivit unui sondaj Avangarde, realizat la comanda PSD, 53% dintre români au o părere bună despre Uniunea Europeană, iar 65% consideră că viitorul României este în interiorul UE. Totodată, 25% dintre respondenți văd viitorul României în afara UE

Citește mai mult AICI

Sondajul a fost realizat în perioada 8-22 ianuarie 2024, iar la el au participat 1150 de oameni care au răspuns întrebărilor față în față. 54% dintre respondenți au spus că sigur vor vota la europarlamentarele din iunie și doar 6% au spus că sigur nu vor participa la urne.

 

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri