Exclusiv Sorin Grindeanu, optimist în privința alianței PSD-PNL la alegerile din 2024: „Vom lua peste 50% la europarlamentare”

Data actualizării: Data publicării:
TIMISOARA - INAUGURARE TERMINAL SCHENGEN - 29 MAR 2024
Foto: Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor și Infrastructurii / Sursa foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu

Sorin Grindeanu, invitat la Jurnalul de Seară cu Cosmin Prelipceanu de la Digi24, s-a declarat optimist în privința rezultatelor alianței electorale PSD-PNL la alegerile de anul acesta, spunând că mizează pe un scor de peste 50% la alegerile europarlamentare. Ministrul Transporturilor a subliniat faptul că și la locale cele două partide vor avea scoruri foarte bune și a amintit de perioada USL.

„Am convingerea că vom câștiga Capitala. După cum am convingerea că vom avea pe votul politic pe lista de europarlamentare peste 50%, după cum am convingerea că din 41 de Consilii Județene, toate, mai puțin cele unde există o majoritate maghiară, unde e normal să fie UDMR-ul, vor fi PSD și PNL. Dacă asta nu vă dă dumneavoastră o imagine de câștigători de alegeri, nu știu ce ar putea face”, a spus Grindeanu.

Întrebat despre planurile PSD-PNL de a merge împreună la prezidențiale, în cazul în care Cătălin Cîrstoiu pierde Capitala, Sorin Grindeanu a spus că cele două partide vor câștiga toate sectoarele din București și a dat ca exemplu alegerile din 2012.

„Toate sectoarele din București vor fi câștigate de reprezentanții PSD sau PNL. Eu am mai trăit în 2012 acel val și l-am trăit de pe partea valului USL. Nici atunci, de exemplu USL-ul n-a câștigat Aradul, n-a câștigat Clujul, n-a câștigat Alba, ca să dau câteva exemple. Nici nu e normal, e o democrație. E bine să existe, tot timpul, și alți primari de alte culori politice. Am convingerea aceasta că cel puțin ceea ce înseamnă Consilii Județene, primării de mari municipii, toate vor fi PSD-PNL”, a subliniat Sorin Grindeanu, la Jurnalul de Seară.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri