Sorin Oprescu este criticat dur de liberali 

Data publicării:
sorin oprescu mediafax 2 -2

Liberalii îl atacă dur pe primarului Capitalei, Sorin Oprescu, pentru intenţia de a organiza un referendum care să decidă soarta maidanezilor. Mai mult, liderul liberal îl critică şi pe premierul Victor Ponta, care, în opinia lui, ar fi trebuit să dea o ordonanţă de urgenţă, așa cum a propus președintele Traian Băsescu.

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat joi, la Cluj, că nu este de acord cu organizarea unui referendum în Bucureşti pe tema câinilor vagabonzi. În opinia sa, acest demers „nu are ce să comunice nou despre voinţa cetăţenilor”, deoarece este clar că oamenii vor să nu mai existe câini pe străzi.

În plus, deputatul PNL Gigel Ştirbu îl acuză pe primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, de faptul că are pe mâini sângele băieţelului ucis de câini, că se foloseşte de suferinţa familiei şi se „caţără pe durerea" acesteia pentru a organiza o conferinţă de presă, în loc să fie la căpătâiul copilului.

„Primarul general al municipiului Bucureşti, domnul Sorin Oprescu, se foloseşte de suferinţa oamenilor care şi-au pierdut un copil şi se caţără pe durerea lor pentru a organiza conferinţă de presă la oră de maximă audienţă. În mod normal, ar fi trebuit să fie la căpătâiul acelui înger pentru a cărui dispariţie este principalul vinovat", susţine deputatul PNL într-un comunicat de presă remis Mediafax.

De asemenea, Ştirbu susţine că Oprescu ar fi trebuit să nu mai vorbească „despre master-planuri", ci să dea dovadă că îi pasă de cetăţenii pe care-i „păstoreşte", şi să nu „arunce pisica în curtea Guvernului sau a Parlamentului cu găsirea soluţiei în privinţa câinilor fără stăpân".

Liberalul îl mai acuză pe Oprescu de faptul că încearcă să creeze „iluzia bucureştenilor că domnia sa lucrează, când este de fapt principalul vinovat pentru dispariţia acelui copil nevinovat".

„Sorin Oprescu are la dispoziţia sa cel mai mare buget al României şi are o largă majoritate în Consiliul General al municipiului Bucureşti; astfel, cele două instrumente pot fi utilizate în folosul bucureştenilor care l-au votat cu mare încredere şi care au aşteptări pe măsură. Domnule Oprescu, sângele acelui mic înger sfâşiat se află pe mâinile dumneavoastră. Lăsaţi fariseismul şi limbajul flegmatic care vă caracterizează şi făceţi-vă treaba pentru care aţi fost votat", mai afirmă deputatul PNL.

Gigel Ştirbu îi mai spune primarului Capitalei că „un milion de camere de luat vederi nu fac cât o scuză sinceră pentru părinţii acelui copil".

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Animalul din România considerat o salvare în cazul emisiilor de carbon. Sunt doar câteva sute de exemplare...
Digi FM
Reacția lui Florin Negruțiu după tentativa de asasinat a premierului Slovaciei: „Robert Fico este un soi de...
Pro FM
Anna Lesko, criticată după ce s-a pozat într-o rochie cu un decolteu amplu și o crăpătură adâncă: „Mereu...
Film Now
Tom Cruise, surprins la bustul gol pe o plajă din Mallorca. La 61 de ani, celebrul actor cucerește cu fizicul...
Adevarul
Craterele uriașe de pe dealurile Hunedoarei, rămășițe din anii '50 ale Războiului Rece VIDEO
Newsweek
VIDEO Rusia „abandonează" 9 nave comerciale în Marea Neagră. 2 avioane MIG de 66.000.000$ doborâte
Digi FM
Andreea Tonciu și-a cheltuit toți banii câștigați din televiziune la ghicitoare: „Le știam pe toate din...
Digi World
A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul...
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de...
Film Now
Jennifer Lopez și Ben Affleck, la un pas divorț, la mai puțin doi ani de când s-au căsătorit. Un apropiat a...
UTV
Vezi cele mai frumoase glampinguri din Europa. 12 destinatii pentru o experienta inedita