Surse: Comitetul Executiv în care PSD votează propunerea de premier se amână cu o zi

Data actualizării: Data publicării:
Dragnea_CEX_PSD_INQUAM_PHOTOS_Octav_Ganea
Foto: INQUAM_Octav Ganea

Şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD a fost convocată pentru luni, la ora 10.30, liderii social-democraţi urmând să stabilească propunerea de premier pe care i-o vor înainta preşedintelui Klaus Iohannis, în cadrul consultărilor care vor avea loc tot luni, la Palatul Cotroceni, au declarat, pentru News.ro, surse din conducerea PSD.

Dragnea_CEX_PSD_INQUAM_PHOTOS_Octav_Ganea
Foto: INQUAM_Octav Ganea

Social-democraţii se vor reuni luni, începând cu ora 10.30, la Palatul Parlamentului, şedinţa Comitetului Executiv Naţional fiind urmată de cea a grupurilor parlamentare reunite, transmite News.ro, citând surse.

Informaţia vine în contextul în care până acum se ştiuse faptul că un CEx va avea loc duminică.

În acea zi, conducerea PSD ar fi urmat să se întâlnească cu grupurile parlamentare, iar persoana desemnată să primească tot duminică votul Comitetului Executiv al PSD. 

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat oficial partidele parlamentare la consultări pentru luni, trimiţând liderilor acestora programul, iar fiecare partid va putea trimite o delegaţie alcătuită din cinci persoane.

Toate consultările vor avea loc în cursul zilei de luni, începând cu ora 15.00, când PSD şi ALDE vor fi chemate împreună la discuţii cu preşedintele Iohannis.

După PSD şi ALDE vor veni liberalii, de la ora 16.00, iar apoi USR, PMP, UDMR şi grupul minorităţilor, care vor avea la dispoziţie doar 30 de minute pentru discuţii.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, că este ”absolut convins” că luni preşedintele Klaus Iohannis va accepta propunerea de premier pe care el şi Călin Popescu Tăriceanu o vor face. Dragnea a făcut şi portretul viitorului premier: un om corect, responsabil, care să nu fie aventurier, capabil de implementarea programului de guvernare, care să aibă capacitate de muncă extraordinară.

Dragnea a precizat că în zilele următoare va avea loc o reuniune a Consiliului Executiv al PSD şi o întâlnire a grupurilor parlamentare ale partidului, astfel încât, luni, să meargă cu o propunere de premier la consultările cu preşedintele Klaus Iohannis. El a spus că întâi se va discuta în partid despre candidatul la funcţia de premier, iar după ce preşedintele va desemna prim-ministrul, se vor discuta în CEx propunerile de miniştri.

Întrebat dacă are convingerea că preşedintele Iohannis va desemna un premier de la PSD, Dragnea a răspuns: ”Eu am convingerea în continuare că preşedintele Iohannis doreşte stabilitatea României”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri