T. Băsescu: PMP va face o propunere de premier, dacă PNL nu o va face

Data publicării:
basescu

Președintele Partidului Mișcarea Populară (PMP), Traian Băsescu, a declarat, duminică seară, că formațiunea pe care conduce va face o nominalizare pentru funcția de premier, dacă Partidul Național Liberal (PNL) nu va face acest lucru.

Băsescu a menționat că Opoziția trebuie să îi prezinte președintelui Klaus Iohannis o alternativă la propunerea PSD, iar PNL, în calitate de al doilea partid politic parlamentar, are obligația să facă acest lucru.

El a precizat că, în cursul dimineții de luni, liderul PNL, Ludovic Orban va avea o discuție cu un reprezentant al PMP în contextul consultărilor de la Cotroceni pentru nominalizarea unui premier.

Întrebat ce mandat va avea reprezentantul PMP la discuțiile cu liberalii, fostul șef de stat a răspuns: Să vadă ce vrea PNL. PNL va propune premier. Dacă PNL o face, o va face PMP. (...) Eu mă aștept ca PNL să-și facă datoria de al doilea partid parlamentar, adică să propună candidat. Dacă va avea un candidat vă asigur că PMP îl va susține, dar dacă nu va avea, PMP va face propunere, a declarat Băsescu, la România TV.

Acesta a opinat că PDS este un partid inapt pentru guvernare, deoarece și-a dărâmat propriul guvern, din ambiții.

„Dragnea nu ar desemna pe cineva care ar asculta la altă poartă decât la cea de la Kiseleff (...) Nu cred că Dragnea ar vrea un premier independent (...) Vrea să continue să aibă guvernul ca o anexă, a mai spus fostul președinte.

Legat de ministrul Economiei, Mihai Tudose, vehiculat pentru funcția de premier, Traian Băsescu a afirmat că acesta face parte din categoria miniștrilor despre care nu poți spune nimic, pentru că nu a făcut vreo ispravă în mandatele sale anterioare.

„Mă îndoiesc că e o soluție (...) Cred că este o alegere nefericită, a spus liderul PMP.

Sursa: Agerpres

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri