T. Chiuariu: Dacă vom desemna un ministru, el va trebui să retragă propunerile lui V. Ponta pentru șefia parchetelor

Data publicării:
chiuariu-2744858-Mediafax Foto-Bogdan Maran

Noi, în momentul de față așteptăm mai multe explicații a aceea ce s-a întâmplat, din punctul nostru de vedere nu există nicio explicație logică și cu siguranță, dacă vom desemna un ministru al Justiției, el va trebui să retragă aceste propuneri”, a declarat Tudor Chiuariu referindu-se la propunerile făcute în cursul dimineții de premierul Victor Ponta.

Tudor Chiuariu a explicat însă că ministrul Justiției are puteri depline în privința propunerilor și le poate retrage, până când decretele de numire în post ale noilor șefi ai parchetelor, semnate de președinte, nu sunt publicate în Monitorul Oficial.

„Propunerile pot fi retrase până în momentul în care propunerea s-a transformat într-o numire, prin semnarea decretului de către preşedinte şi publicarea în Monitorul Oficial. Până la acel moment, până când decretul preşedintelui produce efecte, ministrul Justiţiei îşi poate... are altfel spus totală putere, putere deplină asupra propunerii şi evident că o poate retrage", a susţinut Chiuariu. Senatorul PNL a precizat că liberalii aşteaptă explicaţii asupra a ceea ce s-a întâmplat în această privinţă.

Întrebat dacă i s-a propus din nou șefia Ministerului Justiției, Tudor Chiuariu a răspuns că atât timp cât la Cotroceni se află Traian Băsescu, șansele sale de a fi numit în această funcție se apropie de zero.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri