Korodi Attila (UDMR), despre moţiunea de cenzură anunţată de PSD: Da, o vom vota

Data actualizării: Data publicării:
udmr nu sustine guvernul dancila
Korodi Attila, primarul din Miercurea Ciuc. Foto: INQUAM Photos/ OCtav Ganea

Liderul Grupului UDMR din Camera Deputaţilor, Korodi Attila, a declarat joi, pentru Agerpres, că parlamentarii formaţiunii sale vor vota moţiunea de cenzură pe care PSD doreşte să o depună, după ce Guvernul a anunţat că îşi va asuma răspunderea pentru alegerea primarilor în două tururi.

„Dacă se conturează semnături suficiente pentru a depune o moţiune de cenzură pe procedura asumării răspunderii, atunci UDMR va susţine procedura moţiunii. Da, vom vota moţiunea atunci. Este o decizie care era vizibilă, în momentul în care am discutat cu liberalii pe conturarea actualului guvern, de care era nevoie şi este nevoie, am zis că opţiunea aceasta, pentru noi, nu poate fi susţinută şi dacă va fi o astfel de situaţie atunci va trebui să votăm împotriva guvernului, să votăm moţiunea”, a declarat Korodi Attila, pentru Agerpres.

Acesta a mai spus că urmează să se poarte discuţii cu PSD, iar chestiunea va fi analizată şi în forurile de conducere ale Uniunii.

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi, la Slatina, că a avut o discuţie telefonică cu preşedintele UDMR Kelemen Hunor şi că acesta a spus că formaţiunea sa se va alătura moţiunii de cenzură ce va fi depusă de către PSD, ca urmare a anunţului premierului Ludovic Orban că Guvernul îşi va angaja răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri