USR PLUS condiționează numirea unui nou ministru la Sănătate. Dragoș Tudorache: Primul lucru care trebuie rezolvat e un nou premier

Data actualizării: Data publicării:
Dragoș Tudorache tine un discurs
Dragoș Tudorache / foto Inquam Photos / Adel Al Haddad

Dragoș Tudorache, europarlamentar USR PLUS, a declarat la Digi24 că prioritară la discuțiile de luni din coaliție va fi schimbarea lui Florin Cîțu din funcția de premier. El a subliniat că abia după ce se va stabili cine va fi noul premier se va pune problema unei nominalizări la conducerea Ministerului Sănătății.

Tudorache a reiterat încă o dată poziția alianței în sensul că Florin Cîțu nu mai are susținere USR PLUS și că trebuie schimbat.

El nu a făcut nicio precizare dacă o propunere pentru Ministerul Sănătății se referă la Ioana Mihăilă, al cărei nume este vehiculat pe surse.

"Cred că vom reuși să trecem peste momentul actual, nu a fost ușor să așezăm această coaliție. Am așezat-o pe baze bune, chiar dacă Florin Cîțu a ignorat aceste baze prin felul în care a comunicat această decizie. Sper că vom discuta în coaliție luni și că vom găsi soluții.

Premierul trebuie înlocuit, asta e poziția noastră, cu această poziție vom merge luni la discuțiile din coaliție. Florin Cîțu nu mai poate gestiona acest guvern pentru că a ignorat normele elementare pe care le-am pus la fundamentul acestei coaliții.

Nu suntem în punctul în care să desemnăm un nou ministru la Sănătate, pentru că primul lucru pe care trebuie să îl rezolvăm este un nou premier.

După ce vom stabili în coaliție cine va fi noul premier, atunci vom stabili și un înlocuitor pentru funcția de ministru. Căutăm cel mai mult candidat (pentru funcția de ministru – n.r.).

Nu vreau să speculez pe niciun nume. Ne vom pronunța pe un nume după ce luni, în coaliție, vom discuta situația premierului Cîțu", a afirmat Dragoș Tudorache.

Pe de altă parte, liderii PNL au susținut în repetate rânduri în ultimele zile că Florin Cîțu are toată susținerea partidului.

Citește și: Ludovic Orban: USR PLUS să desemneze un alt ministru. PNL îl susține pe Florin Cîțu

Liderii USR PLUS cer, după demiterea ministrului Sănătății Vlad Voiculescu, înlocuirea premierului Florin Cîțu. Aceștia sunt dispuși să îl accepte pe Ludovic Orban în funcția de premier, pe care l-au respins la finalul anului trecut. 

Înlocuirea premierului ar presupune demiterea întregului cabinet și reluarea procedurii de învestire a unui nou Guvern.

Editor : Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri