Iulian Bulai: Poate am greșit în decembrie, când am spus „fără Ludovic”. Premierul Orban ar oferi stabilitate guvernării

Data publicării:
iulian bulai
Foto: Facebook/Iulian Bulai

Deputatul USR PLUS Iulian Bulai a declarat vineri că cei din Alianță l-au reevaluat pe Ludovic Orban, pe care în toamnă l-au refuzat pentru funcția de premier. Acesta spune că îl vor pe Orban în locul lui Florin Cîțu.

„L-am cunoscut mult mai bine pe Ludovic Orban în ultimele patru luni și îți dai seama de faptul că poate că noi am greșit în decembrie, când am spus fără Ludovic. Domnul Orban este un om cu o experiență politică uriașă. Mai este un fenomen pe care l-am remarcat: există sincope în actul guvernării, atunci când puterea executivă nu este deținută de către aceeași persoană care deține puterea politică în cadrul partidului cel mai mare din coaliția de guvernare care dă premierul”, a declarat la RFI Iulian Bulai.

Deputatul USR PLUS este de părere că există sincope în actul de guvernare și că USR PLUS îl cere pe Orban premier.

„De asta, problema pe care o discutăm nu este despre Vlad și despre USR, este despre conflictul intern din PNL și campania internă care se desfășoară în lumina Congresului PNL din toamnă. De aceea, noi credem că este important să avem o strategie de stabilitate și de ce nu, să vină un alt premier de la PNL, acceptat de tot partidul și de ce nu, chiar și premierul Orban care, în opinia noastră sau în opinia mea, să nu zic a întregului partid, ar oferi mult mai multă stabilitate guvernării, pentru că nu ar mai exista aceste sincope de putere”, spune la Bulai.

În urmă cu patru luni USR PLUS a respins vehement varianta Orban premier, susținând că acesta nu este un partener de încredere și că nu se ridică la înălțimea principiilor morale impuse de noua guvernare reformistă. 

Citește și De ce încearcă USR PLUS să îl momească pe Ludovic Orban cu funcția de premier pentru a-l convinge să-l arunce pe Cîțu din Guvern

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri