V. Ponta: Operaţiunea asta cu ordonanţele zici că au scris-o ăialalţi

Data publicării:
ponta profil fb

Deputatul PSD Victor Ponta a declarat luni seara referitor la decizia Guvernului Grindeanu în cazul ordonanţelor de urgenţă 13 şi 14, că a existat o lipsă de asumare şi de comunicare, iar vina nu poate fi dată în totalitate pe Florin Iordache. Fostul premier a susţinut că "totul a fost o greşeală”, în condiţiile în care "dintr-o idee bună şi corectă s-a ajuns la un dezastru".

ponta profil fb

„Operaţiunea asta declanşată în ianuarie cu ordonanţele 13, 14, cum să vă spun, zici că au scris-o ăialalţi. Mă uitam şi mă frecam la ochi, nu înţelegeam ce se întâmplă”, a afirmat Victor Ponta, la un post de televiziune, citat de news.ro.

De asemenea, întrebat care ar fi greşelile făcute de Guvern în această perioadă, fostul premier a menţionat lipsa de asumare şi de comunicare.

„În primul rând, lipsa de asumare. Adică nu poţi să dai pe Iordache, nu crede nimeni, nu cred nici eu. Trebuia să fie domnul Dragnea, cu domnul Tăriceanu şi cu domnul Grindeanu să spună, ziua în amiaza mare, domne de aia ne-au votat mulţi oameni. Al doilea lucru - explică de vrei să îndrepţi. Eu am citit de mai multe ori acea ordonanţă, după ce a fost publicată în presă. Şi dacă rămânea în vigoare, nu se întâmpla mai nimic, adică nu era o chestiune prin care să îndrepţi o chestiune reală”, a precizat social-democratul.

El a mai spus că nu a înţeles necesitatea termenului de 10 zile până când OUG 13 privind modificarea Codurilor penale ar fi trebuit să intre în vigoare.

„A treia chestie, dacă zici că e urgenţă, nu poate fi urgenţă în zece zile. Dacă nu e urgenţă, las-o lege în Parlament. Dacă pui zece zile, înseamnă că nu e urgenţă. Nu există urgenţă de zece zile. Urgenţa e de azi”, a opinat fostul premier.

Chestionat dacă abrogarea OUG 13 a fost o greşeală, Victor Ponta a susţinut că „totul a fost o greşeală”. „Nu a înţeles nimeni nimic. Dintr-o ideea bună şi corectă s-a ajuns la un dezastru. Când spune toată lumea: vedeţi că PSD a venit ca să apere hoţii şi tu faci exact o chestie care seamănă, noaptea, o chestie neclară, sigur că îi apeşi pe oamenii aceia exact pe ceea ce...”, a completat el.

Social-democratul a mai spus că liderul PSD, Liviu Dragnea „presta foarte bine la tablă” programul de guvernare, dar nu a explicat suficient ce se dorea prin adoptarea OUG 13.

„Liviu Dragnea presta foarte bine la tablă programul de guvernare. Eu nu am înţeles ce se întâmplă. Am înţeles că vrei să opreşti nişte abuzuri, dar nu mi-ai spus asta”, a conchis Victor Ponta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri