Vasile Blaga: Îi vom răspunde lui Băsescu doar dacă mai intervine brutal în competiţie

Data publicării:
vasile 20blaga 20traian 20basescu 205358579 20mediafax 20foto 20silviu 20matei-50076

"Noi nu intrăm într-o discuţie cu preşedintele Traian Băsescu, şi vom vorbi doar despre oamenii din PDL, ce trebuie făcut. Singura reacţie va fi, eventual, de răspuns dacă preşedintele mai intervine brutal în competiţia noastră internă. Noi nu ne-am dezis de parteneriatul cu Traian Băsescu şi am susţinut, în campania de referendum, statul de drept, în timp ce unii nu participau nici la dezbateri publice, nici la mitinguri", a spus Vasile Blaga, informează Mediafax.

Conducerea PDL s-a întâlnit, duminică seară, cu liderii organizaţiilor judeţene ale partidului, ocazie cu care Vasile Blaga a prezentat viziunea sa privind evoluţia PDL. Unii participanţi la această reuniune au considerat drept incorecte afirmaţiile preşedintelui Băsescu despre PDL, au informat surse democrat-liberale.

PDL vrea 25% la europarlamentare

Potrivit acestora Blaga a arătat că PDL trebuie reconstruit "de la firul ierbii" şi că "valoarea PDL vine dintr-o echipă puternică". El la mai spus că în 2014 PDL ar putea lua 25% la europarlamentare şi poate avea un candidat puternic la Preşedinţie, "care să joace finala".

Citeşte şi:

Radu F. Alexandru, Sulfina Barbu și Raluca Turcan îl sprijină pe Vasile Blaga la șefia PDL

Elena Udrea: „Emil Boc ar putea să fie candidatul PDL la preşedinţie”

Traian Băsescu crede în şansele Elenei Udrea de a câştiga şefia PDL

"Să avem oameni care să placheze de la om la om lideri politici din USL! Trebuie promovaţi oameni care să performeze în discursul public şi să poată purta dezbateri tematice cu cei de la USL", le-a mai spus Blaga liderilor judeţeni prezenţi.

Stolojan: Nu trebuie să împingem conflictul în mass-media

Prezent la această întâlnire, Theodor Stolojan a arătat că democrat-liberalii nu au niciun interes să se certe cu Traian Băsescu. "Nu trebuie să împingem conflictul în mass-media. Trebuie doar să spunem lucrurile reale. Chiar dacă măsurile la guvernare au fost corecte, contează percepţia oamenilor", a precizat Stolojan.

Liderul PDL Dorin Florea a arătat, la rândul său, că alegerile au fostz pierdute "din cauza unor oameni care, în narcisismul lor, au confundat notorietatea cu încrederea". Acesta a mai spus, potrivit surselor citate: "Mi se pare stupid să se spună că suntem mediocri, dar să o susţinem pe Elena Udrea, sau să ne luptăm cu Elena!".

Turcan: Adversarii abia aşteaptă prilejul pentru o nouă suspendare

La rândul său, Raluca Turcan şi-a exprimat regretul pentru faptul că s-a ajuns la o competiţie între Blaga şi Băsescu. "Eu cred că lucrul acesta este dăunător, atât pentru PDL, cât şi pentru preşedinte. De aceea noi trebuie să fim echilibraţi, pentru a nu da prilejul preşedintelui să intre într-un război cu PDL, pentru că şi adversarii politici atât ar aştepta, pentru a începe un nou demers de suspendare", a spus aceasta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri