Victor Ponta, despre participarea lui Klaus Iohannis la cina de Iftar, care marchează postul cel mare al musulmanilor

Data publicării:
victor ponta poza klaus iohannis - digi24

 

"Un gest lăudabil şi normal din partea unui preşedinte al unei ţări democratice. Sper ca în acest fel să se mai spele ruşinea şi confuzia provocată societăţii noastre de declaraţiile iresponsabile împotriva comunităţii musulmane promovate de politicieni expiraţi, dornici de atenţie şi de campaniile de presă ale unor jurnalişti evazionişti fiscali (care stau şi acum "pe sponsorizare" la un om de afaceri musulman din România)”, scrie Ponta, într-un mesaj postat pe Facebook joi, în prima zi în care îşi reia atribuţiile de premier, după o absenţă de aproape o lună, timp în care s-a aflat în Turcia, unde s-a operat la genunchi.

Preşedintele Klaus Iohannis a participat, miercuri seară, la cina de Iftar, care marchează postul cel mare al musulmanilor, el spunând că membrii comunităţii musulmane din România împărtăşesc aceleaşi aspiraţii comune, printre care "proiectul european şi angajamentul nord-atlantic”.

"Cetăţenii comunităţii musulmane din România împart cu naţiunea din care fac parte preocupări şi aspiraţii comune, printre care proiectul european şi angajamentul nord-atlantic. Proiectele naţionale sunt indisolubil legate de rezultatele aplicării în politică, în mod concret, a respectului pentru valorile şi drepturile umane fundamentale, pentru principiile statului de drept. Comunitatea musulmană se bucură, şi nu doar prin declaraţii, ci prin fapte concrete, de toate drepturile prevăzute de Constituţie şi de sprijinul statului. Relaţia dumneavoastră cu ceilalţi cetăţeni ai României, indiferent de limba lor maternă ori de felul cum se roagă, este - mă bucur să citez aici o declaraţie a muftiului cultului musulman din România - una de frăţietate şi corectitudine”, a spus preşedintele Klaus Iohannis, în alocuţiunea sa.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri