Popescu: Romgaz a introdus în producție trei sonde, care vor genera suplimentar 230.000 metri cubi de gaze naturale pe zi

Data publicării:
Conductă prin care sunt transportate gaze naturale
Conductă prin care sunt transportate gaze naturale. Foto cu caracter ilustrativ: Profimedia Images

Romgaz a pus în funcţiune, joi, staţia de uscare Coşereni, fiind introduse în producţie trei sonde, iar, până în trimestrul I al anului viitor, cel puţin şase sonde noi vor intra în producţie, a anunţat ministrul Energiei, Virgil Popescu, care susține că România își va putea duce astfel la îndeplinire obiectivul de a fi o țară independentă energetic.

"Investim în modernizare pentru a putea duce la îndeplinire dezideratul de a fi o ţară independentă energetic. Aş dori să îi felicit pe cei de la Romgaz pentru că astăzi au pus în funcţiune staţia de uscare Coşereni, fiind introduse în producţie 3 sonde. Este vorba despre o investiţie de 31 milioane de lei care generează un aport suplimentar de gaze naturale de 230.000 metri cubi/zi. Începând de astăzi gazele naturale sunt livrate în SNT prin panoul Coşereni", a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acestuia, până în trimestrul I al lui 2023, Societatea Naţională de Gaze Naturale Romgaz ar urma să introducă alte 6 sonde. 

"De asemenea, până în trimestrul I al anului viitor, Romgaz va mai introduce în producţie, în zona Snagov, cel puţin 6 sonde, care vor aduce un aport suplimentar de gaze naturale de aproximativ 600.000 metri cubi", a scris spus Virgil Popescu.

Ministrul Energiei a subliniat că, din 2021 până în prezent, Romgaz a pus în producţie 14 noi sonde de exploatare.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri