Predoiu s-a întâlnit cu șeful FBI. „Dorim să construim un parteneriat între Academia de Poliţie «Alexandru Ioan Cuza» şi Academia FBI”

Data publicării:
catalin predoiu, seful FBI si ambasadoarea sua pe balcon
Șeful FBI, Christopher Wray (stânga), s-a aflat în vizită în România, unde s-a întâlnit cu mai mulți oficiali. Foto: mai.gov.ro

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, s-a întâlnit marți cu șeful FBI, Christopher Wray, aflat în vizită în România. Cătălin Predoiu a sous că doreşte construirea un parteneriat între Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” din București şi academia FBI de la Quantico, în contextul deciziei de reorganizare şi dezvoltare a activităţilor desfăşurate de instituţia de învăţământ din România.

„În cadrul întrevederii, ministrul român al Afacerilor Interne a evidenţiat importanţa activităţilor desfăşurate în comun, cu accent pe componenta de combatere a criminalităţii organizate transfrontaliere, respectiv a drogurilor, traficului de persoane şi a criminalităţii cibernetice”, se arată într-un comunicat MAI remis joi.

Ministerul de Interne a mai subliniat că acordă o atenţie aparte destructurării reţelelor infracţionale care, prin acţiunile lor desfăşurate inclusiv pe teritoriul României, pun în pericol siguranţa cetăţenilor.

„Cooperăm deja foarte bine cu FBI pe multiple direcţii de combatere a criminalităţii şi prin aceasta, de protecţie a drepturilor cetăţenilor noştri. Dezvoltarea acestei cooperări nu poate fi decât benefică pentru eficienţa operaţiunilor noastre naţionale pe priorităţile stabilite, respectiv contracararea crimei organizate, a traficului de droguri, fiinţe umane, arme, a criminalităţii informatice şi terorismului”, a afirmat Cătălin Predoiu, citat în comunicat.

Predoiu vrea parteneriat Academia de Poliţie - FBI

El a apreciat sprijinul acordat de FBI pentru pregătirea şi perfecţionarea poliţiştilor români în cadrul Academiei din Quantico, precum şi în cadrul Biroului de la Bucureşti.

„Dorim să construim un parteneriat între Academia de Poliţie «Alexandru Ioan Cuza» şi Academia de Poliţie a FBI de la Quantico. Dorim să construim, în perspectivă, o mentalitate, atitudine faţă de profesie şi cultură instituţională care să ridice eficienţa acţiunii MAI într-un context în care fenomenul criminologic devine din ce în ce mai sofisticat şi integrat internaţional. Deschidem căi de dezvoltare care vor continua pe parcursul mai multor ani şi care vor include, obligatoriu în următorii ani, regândirea şi modernizarea tuturor structurilor MAI, adaptarea lor la această nouă dinamică şi complexitate a provocărilor. (...) Mulţumesc directorului FBI, Cristopher Wray, pentru deschiderea şi receptivitatea arătate în discuţiile noastre pe care am convenit să le continuăm cu aplicaţie practică în măsuri concrete de cooperare”, a transmis ministrul.

Christopher Wray a mai avut întrevederi cu reprezentanţi ai Poliţiei Române, Poliţiei de Frontieră Română şi Jandarmeriei. Directorul FBI s-a întâlnit şi cu procurorul general Alex Florenţa şi cu reprezentanţi ai Ministerului Justiţiei, Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi DIICOT.

Citește și: Ambasada SUA: Vizita șefului FBI consolidează parteneriatul solid dintre SUA şi România

Editor : Bogdan Păcurar

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri